FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Απαντήσεις για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων στη Σπιάντζα

Ημερομηνία: 11-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Απάντηση στην από 11/12/2018 Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Ευαγγελίας Καρακώστα, σχετικά με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων και πάσης φύσεων υλικών στη Σπιάντζα Ηλείας (περιοχή πρώην λίμνης Μουριάς), έδωσαν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει ότι η αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία έχει προβεί σε όλες τις υπηρεσιακές και δικονομικές ενέργειες αρμοδιότητάς της και βρίσκεται, όπως και όλες οι περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες, σε συνεχή συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των αρμόδιων Φορέων και Αρχών. Προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμος Πύργου και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) γνωρίζει το πρόβλημα και τις ενέργειες της Αστυνομίας.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από την Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ζήτησε εγγράφως από 17/12/2018 στοιχεία για το θέμα από τον Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι σήμερα μόνο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει απαντήσει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της έχουν πραγματοποιήσει περιβαλλοντικό έλεγχο στις 28/07/2017 (δηλαδή πριν από περίπου 1,5 χρόνο) στην περιοχή της πρώην λίμνης Μουριάς και συνέταξαν σχετική έκθεση αυτοψίας, η οποία στάλθηκε τόσο στο Πταισματοδικείο Πύργου, όσο και στον Δήμο Πύργου, στον οποίο τονίζεται να επιληφθεί του θέματος.

Με βάση τα παραπάνω, προκύπτει εύλογα το ερώτημα τι έχει πράξει αρμοδίως ο Δήμος Πύργου για την αποκατάσταση του σοβαρού αυτού προβλήματος που συνιστά υποβάθμιση του περιβάλλοντος και απειλή για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, εδώ και 1,5 χρόνο που του έχει επισημανθεί, ύστερα από τις σχετικές αυτοψίες της Περιφέρειας. Ο Δήμος οφείλει να απαντήσει για το ζήτημα αυτό στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και για το τι σκοπεύει να πράξει, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες. Γεννάται τέλος ο προβληματισμός αν θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τις πυρκαγιές στην περιοχή τον Σεπτέμβριο 2018, σε περίπτωση που είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως τα απορρίμματα και τα πάσης φύσεως υλικά.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη,

Bουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος