FOLLOW US: facebook twitter

Αξιέπαινη η εκδήλωση του ΕΕΕΕΚ Πύργου – Ανέδειξαν τη δυσκολία πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα

Ημερομηνία: 21-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης το ΕΕΕΕΚ Πύργου πραγματοποίησε μια όμορφη εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility-FreeMobility 2019. Η διευθύντρια κα Αγγελική Πετρόγιαννη με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε όλους τους καλούς φίλους του ΕΕΕΕΚ. Το ΕΕΕΕΚ για πρώτη φορά έγινε μέρος αυτής της σπουδαίας εκστρατείας που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης.

Το πρόβλημα το οποίο ανέδειξαν οι μαθητές  ήταν η δυσκολία πρόσβασης των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους παρουσίασαν το παράδειγμα του Seatrac, το οποίο προσφέρει την ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον στο οποίο εγκαθίσταται. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό θεατρικό από τα παιδιά δείχνοντας με συμβολικό τρόπο την αναγκαιότητα της εύκολης μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία. Ακόμη, η ομάδα των μαθητών είχε φτιάξει ένα τραγούδι το οποίο και παρουσίασε στη σκηνή με συνοδεία σαξόφωνου και αρμόνιου. Όλη η εκδήλωση αποδόθηκε και στη νοηματική γλώσσα.

Η κα Χριστιάνα Πειρασμάκη, υπεύθυνη των Επιτροπών Αξιολόγησης χάρισε στα παιδιά συμβολικά αναμνηστικά δώρα. Το ΕΕΕΕΚ Πύργου ευχαριστεί όλους όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα για τη συγκινητική και αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος