FOLLOW US: facebook twitter

Έχετε “Rizz”;

Ημερομηνία: 06-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δημοσιοποιούνται οι επιλογές των υπευθύνων σύνταξης γνωστών λεξικών για την αποκαλούμενη «λέξη της χρονιάς» δηλαδή λέξεων που για κάποιο λόγο εισήλθαν δυναμικά στην καθομιλουμένη και χρησιμοποιούνται ευρέως. Οι υπεύθυνοι έκδοσης του λεξικού του Πανεπιστημίου Οξφόρδης (Oxford English Dictionary) επέλεξαν ως λέξη της χρονιάς για το 2023 τη λέξη «Rizz».

Η λέξη αυτή αποτελεί στην ιντερνετική αργκό της γενιάς Ζ (όσοι έχουν γεννηθεί από τα μέσα της δεκαετίας 1990 ως τις αρχές της δεκαετίας του 2010) τον όρο που χαρακτηρίζει το ρομαντικό θέλγητρο, την γοητεία και αποτελεί παράφραση της ελληνικής λέξης «χάρισμα» που υπάρχει και στην αγγλική γλώσσα ως charisma.

Ακούγοντας κάποιος την εξήγηση της προέλευσης του Rizz θα μπορούσε να πει στον συνομιλητή του ότι ακούγεται σαν τον Γκας Πορτοκάλος, τον πατέρα της Νία Βαρντάλος στο «Γάμο αλά ελληνικά» ο οποίος έψαχνε τρόπους να αποδείξει ότι όλες οι λέξεις στην αγγλική γλώσσα προέρχονταν από τα ελληνικά. Το γεγονός όμως ότι την ελληνική προέλευση της λέξης Rizz την αποδέχεται το πιο φημισμένο ίσως λεξικό στον κόσμο έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia