FOLLOW US: facebook twitter

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Στόχος η συνεργασία για καλύτερη αγορά

Ημερομηνία: 12-03-2024 | Συντάκτης:
Την ημερίδα άνοιξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, ενώ  τα ευρήματα της έρευνας παρουσίασε ο Οικονομικός Αναλυτής της (ΕΣΕΕ), Μανώλης Μανιούδης. Τη γενική επισκόπηση της αγοράς ανέλυσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας.

-Παρουσιάστηκε χθες η έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου στο ΕΒΕ Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με στόχο τη διόρθωση προβλημάτων και τη βελτίωση της αγοράς του Πύργου παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας η έρευνα που έκανε ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων Ελλάδας (ΕΣΕΕ), της οποίας τα κυριότερα ευρήματα δημοσίευσε αποκλειστικά η «Πρωινή» την περασμένη εβδομάδα.

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσίασε αναλυτικά στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ο Οικονομικός Αναλυτής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Μανώλης Μανιούδης, ενώ τη γενική επισκόπηση της αγοράς ανέλυσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο οποίος μίλησε και για τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού εμπορίου.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του ΕΒΕ Ηλείας στην παρουσίαση για την έρευνα της τοπικής αγοράς από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, ο οποίος τόνισε πως η πρωτοβουλία της έρευνας ελήφθη με στόχο να εντοπιστούν με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι παράμετροι που συνθέτουν την αγορά της πόλης, να αναλυθούν οι ιδιαιτερότητες και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της, ευχαριστώντας τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστα Λεβέντη, για την υποστήριξη στο εγχείρημα.

Ο κ. Ξανθούλης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας με τη δημοτική αρχή και με όλους τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης, τονίζοντας ότι η αγορά και γενικότερα η οικονομία αλλάζει σήμερα με αλματώδη ρυθμό λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, και δήλωσε πως η έρευνα είναι το πρώτο βήμα για τον εντοπισμό ζητημάτων που θέλουν διευθέτηση.

«Κάναμε την έρευνα για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί σήμερα η αγορά του Πύργου και να προλάβουμε τις εξελίξεις, οι οποίες αλλάζουν με ταχύ βήμα. Στόχος μας είναι να δούμε και να αξιολογήσουμε όλα τα επιμέρους στοιχεία, να εστιάσουμε στα προβλήματα και να βοηθήσουμε την αγορά να πάει καλύτερα και να ανακάμψει. Η ενσωμάτωση των τεχνολογικών εργαλείων της εποχής είναι σήμερα μια μεγάλη πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

O κ. Καρανίκας αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως οι ανατιμήσεις,  οι οικονομικές υποχρεώσεις και η έλλειψη ρευστότητας, σημειώνοντας ότι η Ηλεία χρειάζεται στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Ηλείας.

Ακολούθησε η παρουσίαση της έρευνας και στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος