FOLLOW US: facebook twitter

«Δυο σειρές μαργαριτάρια, σε δυο κόκκινα ντουβάρια»

Ημερομηνία: 06-11-2023 | Συντάκτης:

Βραβεύτηκε η Εργασία τριών εκπαιδευτικών από την Ηλεία, στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Η δημιουργικότητα ανθίζει όταν οι άνθρωποι εργάζονται μαζί ως ομάδα! Και αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση τριών εκπαιδευτικών από την Ηλεία και αυτό είναι και το motto τους,  καθώς για την ομαδική τους εργασία με τίτλο « Δυο σειρές μαργαριτάρια, σε δυο κόκκινα ντουβάρια» πήραν το 3ο Βραβείο Καλύτερης Εργασίας ανάμεσα από 650 και πλέον άλλων συναδέλφων τους στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας που διοργανώθηκε από την ΕΕΠΕΚ!

Η  ομάδα των τριών εκπαιδευτικών από την Ηλεία, η  Ζέτα Αδαμοπούλου, ο Αναστάσιος Ιωσιφίδης και η  Μαρία Μπίρμπα ήταν εκείνη που έλαβε το 3ο βραβείο ανάμεσα σε άλλες 650 στο 9ο  Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Την  βραβευμένη και εμπνευσμένη ομάδα των τριών εκπαιδευτικών της Ηλείας, αποτελούν η Γεωργία (Ζέτα) Αδαμοπούλου- εκπαιδευτικός μουσικής, ο Αναστάσιος Ιωσιφίδης- δάσκαλος  και η Μαρία Μπίρμπα – Σύμβουλος εκπαίδευσης ΠΕ04 που εργάστηκαν πάνω σε ένα πρότζεκτ για τις Καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση που στην προκειμένη περίπτωση επέλεξαν ένα θέμα που αφορούσε  την οδοντική και στοματική υγιεινή.

Ειδικότερα, μαθητές της Γ΄ τάξης δημοτικού υλοποίησαν ένα επτάμηνο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα της υγιεινή των δοντιών. Το πρόγραμμα εντάχθηκε στον κύκλο «Ζω καλύτερα- Ευ ζην» και  στα πλαίσια των εργαστηρίων Δεξιοτήτων , στη θεματική ενότητα γνωρίζω το σώμα μου.  Σκοπός της εργασίας τους ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα στοματικής υγιεινής προκειμένου να δοθεί το έναυσμα για την πρόληψη και την προαγωγή αυτής. Το πρότζεκτ  περιελάμβανε πληθώρα δράσεων, μεταξύ άλλων ενημέρωση και επεξεργασία στοιχείων  και μεθοδολογίας με την χρήση υπολογιστών, κατασκευές,  συλλογή παροιμιών και φράσεων παροιμίες για τα δόντια που συνέλλεξαν τα παιδιά στις γειτονιές της πόλης , πειράματα και εν συνεχεία τη δημιουργία της δικής του οδοντόκρεμα φράουλας ,  τα παιδιά έλυσαν προβλήματα με μαθηματικά των δοντιών και πολλά άλλα. Παράλληλα  μαθητές και εκπαιδευτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και έγραψαν ένα παραμύθι με τίτλο «ποτέ κανείς δεν ξέρει  μια σοκολάτα τι θα  φέρει» και το παραμύθι ζωντάνεψε στα ραδιοκύματα τοπικού σταθμού. Επίσης έγραψαν στίχους για τραγούδι για τα δόντια και έκαναν διδακτικές επισκέψεις σε οδοντιατρεία, εργοστάσια γαλακτοκομικών κα καραμελοποιίας και εν συνεχεία γνώρισαν τα πνευστά όργανα , στη φιλαρμονική. Οι μαθητές έμαθαν να λειτουργούν συνεργατικά και να αξιοποιούν τα ταλέντα τους , ενώ οι γονεις στήριξαν και εκείνοι το πρόγραμμα και ταξίδεψαν μαζί τους στην «Οδοντοχώρα». Η Εργασία αυτή των τριών εκπαιδευτικών « Δυο σειρές μαργαριτάρια, σε δυο κόκκινα ντουβάρια» έχει ψηφιοποιηθεί και έχει αναρτηθεί και στο you tube και αξίζει τον κόπο να την γνωρίσετε.  

Να σημειώσουμε ότι το 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-22 Οκτωβρίου 2023 στη Λάρισα, και το διοργάνωσε η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ε.Κ.Π.Α, τα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Τμήμα Πληροφορικής), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος