FOLLOW US: facebook twitter

Δυο ομήρους απελευθέρωσαν οι Ισραηλινοί από τη Ράφα, που βομβαρδιζόταν όλη τη νύχτα

Ημερομηνία: 12-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Κόσμος, Νέα
Ελικόπτερο με το οποίο φέρονται ότι μεταφέρθηκαν οι απελευθερωθέντες όμηροι / Israel Defense Forces / AP

Την απελευθέρωση δύο ομήρων στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Ράφα ανακοίνωσε το Τελ Αβίβ, μία μέρα αφότου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο αριθμός των επιζώντων ομήρων μπορεί να δικαιολογήσει τις επιχειρήσεις αυτές, στις οποίες αντιδρά η διεθνής κοινότητα. 

«Ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα που διεξήγαγαν από κοινού ο στρατός, η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Προστίθεται ότι οι όμηροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα, στο κεντρικό Ισραήλ και ότι βρίσκονται «σε καλή κατάσταση».Η ανακοίνωση αυτή ήρθε έπειτα από ισχυρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη όπου έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1,3 εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, εξαιτίας των βομβαρδισμών τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «περίπου 100 άνθρωποι».

Σε ανακοίνωσή της η Χαμάς τόνισε ότι οι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί που εξαπέλυσε ο στρατός του Ισραήλ στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αποτελούν τη συνέχεια του «γενοκτονικού πολέμου» που διεξάγει και της προσπάθειας βίαιου εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού.

Όπως μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο προσωπικό των υπηρεσιών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, εκτός από τους νεκρούς, δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

Οι εκκλήσεις προς το Ισραήλ, και από τις ΗΠΑ, να προστατευθούν οι άμαχοι, που ευρισκόμενοι στη Ράφα δεν έχουν πλέον πού να πάνε συνεχίστηκαν, με το Ισραήλ να κωφεύει. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι αμετανόητος στην απόφασή του να προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση, η οποία είναι αναμφισβήτητο ότι θα οδηγήσει σε νεκρούς αμάχους.

Πηγή: Efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος