FOLLOW US: facebook twitter

Δύο  νέα βραβεία στην Ηλειακή Ποτοποιία Μυλωνά!

Ημερομηνία: 19-02-2024 | Συντάκτης:

Η επιχείρηση συνεχίζει το σερί των βραβεύσεων με ένα χρυσό και ένα ασημένιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2024

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Δύο νέα βραβεία συνεχίζοντας το σερί των βραβεύσεων  των τελευταίων χρόνων στο χώρο των ποτών και των τροφίμων, κατέκτησε η Ηλειακή Ποτοποιία Μυλωνά, αυτή τη φορά στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2024, ο οποίος διεξήχθη από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

 Το Gin Tribute το οποίο παράγει η επιχείρηση,  κέρδισε το χρυσό βραβείο ( gold)  με βαθμολογία 91 και το Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς γλυκάνισο κέρδισε  το ασημένιο βραβείο ( silver)  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά  στον ίδιο διαγωνισμό, με βαθμολογία 89.  Το 2024 είναι η πρώτη χρονιά στην οποία υπήρχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό  κατηγορία διαγωνισμού GIN. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 952 δείγματα από Ελλάδα και Κύπρο.  Τα 72 αφορούν αποστάγματα, αμπελοοινικής προέλευσης (όπως τσίπουρο, βερμούτ), ούζο και τζιν.

Να σημειωθεί πως η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 6 τραπέζια των 5 γευσιγνωστών-κριτών, όπου ο/η πρόεδρος φέρει τον κορυφαίο παγκοσμίως τίτλο στον χώρο του κρασιού, Master of Wine ή Master Sommelier. Πρόεδρος του Διαγωνισμού ήταν ο πρώτος Μaster of Wine της Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μία προσωπικότητα διεθνούς υπόστασης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλη η διαδικασία βαθμολόγησης του Διαγωνισμού διεξάγεται ηλεκτρονικά, με σύγχρονα μέσα και ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο και εγγυάται το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων.

Ο κ . Παντελής Μυλωνάς εξέφρασε τη χαρά του και τον ενθουσιασμό του για την νέα αυτή βράβευσης της επιχείρησης που κλείνει αισίως 102 χρόνια ζωής και συνεχώς εξελίσσεται μέσα στη διαδρομή του χρόνου.  Αξίζει να πούμε ότι η Ποτοποιία Μυλωνά τα πρώτα της βραβεία τα κέρδισε το 1931  όπου κατέκτησε το χρυσό βραβείο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το Ούζο της και το 1933 κερδίζει, επίσης, χρυσό βραβείο στην ίδια έκθεση για το κονιάκ της. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία σε πολλούς  εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς για τα άριστα ποιοτικώς προϊόντα της που βασίζονται στις παραδοσιακές συνταγές και είναι προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia