FOLLOW US: facebook twitter

Δυο καντίνες θα δημοπρατηθούν στην παραλία Κάτω Σαμικού

Ημερομηνία: 13-06-2023 | Συντάκτης:

Έγκριση υπό όρους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα δημοπρατηθούν οι καντίνες και οι ξαπλώστρες για την παραλία Κάτω Σαμικού του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Παλαιό Κτίριο Δημαρχείου, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Το ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 17.000 ευρώ για κάθε μία από τις δύο καντίνες και η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίστηκε από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.

Για τη δημοπράτηση χορηγήθηκε και έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας και την άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης των λουομένων στη παραλία, η οποία περιλαμβάνει αρκετούς περιορισμούς για την έκταση που θα καταλαμβάνουν οι κινητές καντίνες, καθώς και οι ομπρέλες –ξαπλώστρες.

Επισημαίνεται πως ο δήμος θα πρέπει να υποβάλει αίτημα χωροθέτησης και διαμόρφωσης χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των λουομένων, το οποίο θα εγκριθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, προκειμένου να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη χρήση της παραλίας και ο κίνδυνος βλάβης του περιβάλλοντος χώρου.

Επίσης δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση στο χώρο της παραλίας (επίστρωση υλικού, εκσκαφή, διαμόρφωση ή εξυγίανση του εδάφους) χειρωνακτικά ή με μηχανικά μέσα, ενώ η παραγόμενη στάθμη θορύβου-μουσικής από τις καντίνες δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ.

Ο ενοικιαζόμενος χώρος θα είναι ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς. Σε καμία περίπτωση, δεν θα παραβιάζεται ο κοινόχρηστος χώρος του αιγιαλού και δεν επιτρέπεται ουδεμία εγκατάσταση, μονίμου χαρακτήρα, πάνω στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς επίσης και η διέλευση τροχοφόρων.

Επίσης σε δύο ευδιάκριτα σημεία θα τοποθετηθούν δύο (2) κυκλικά σωσίβια με σχοινί και φορητό φαρμακείο για παροχή βοήθειας αν χρειαστεί. Δεν θα περιφραχθεί ο κοινόχρηστος χώρος και θα εξασφαλίζεται από πλευράς υγιεινής, αισθητικής και ρύπανσης ή αλλοίωσης του περιβάλλοντος. Εάν η δημοπρασία αποβεί άγονη την πρώτη φορά, θα επαναληφθεί την Πέμπτη 29 Ioυνίου, τις ίδιες ώρες και στον ίδιο χώρο ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia