Δυσαρέσκεια των κτηνοτρόφων για το πώς λειτουργεί η αγορά – Υψηλή τιμή αλλά και υψηλό κόστος για τον Οβελία
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”134882″ img_size=”full”][vc_column_text]Από 7 έως και 15 ευρώ κατά περιπτώσεις έφτασε φέτος η τιμή του οβελία στην αγορά, ωστόσο στις τάξεις των κτηνοτρόφων επικρατεί δυσαρέσκεια καθώς ο κλάδος τους δεν επωφελήθηκε από την αύξηση της τιμής λόγω των μηχανισμών διαμόρφωσης της τιμής που υφίστανται.[/vc_column_text][vc_single_image image=”134881″ img_size=”full”][vc_column_text]Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ηλείας, Κώστας Θεοδωρόπουλος, είναι πολύ δύσκολο για τους παραγωγούς να κρατήσουν μεγάλο αριθμό αρνιών μέχρι το Πάσχα, καθώς το κόστος των ζωοτροφών είναι δυσβάσταχτο και κανένας δεν μπορεί να ρισκάρει με την τιμή πώλησης.
«Δυστυχώς λίγοι παραγωγοί μπόρεσαν να δώσουν αρνιά τώρα σε τιμή 6,5 με 7 ευρώ, αφού οι περισσότεροι αναγκάζονται να τα δώσουν στο εμπόριο από Γενάρη-Φλεβάρη με 2,20 ευρώ ζυγολόγιο. Η δικιά μας η περιοχή, και ιδιαίτερα ο Κάμπος, είναι πρώιμη, δεν είναι όπως η Λάρισα ή η Μακεδονία, και λόγω του υψηλού κόστος στις ζωοτροφές τα δίνουμε νωρίς και δεν επωφελούμαστε από πιθανές καλές τιμές», τόνισε και άφησε αιχμές για την τιμή με την οποία καταλήγουν να αγοράζουν οι καταναλωτές .
«Ο παραγωγός έχει υψηλό κοστολόγιο και δεν αντέχει να κρατήσει αρνιά. Όταν λέμε ότι τα δίνουμε φτηνά, δεν μας υπολογίζει κανένας, και στο πασχαλινό τραπέζι βλέπουμε να φτάνουν μέχρι και 15 ευρώ σε μερικά χασάπικα. Η χρονιά είναι καλή, αλλά μόνο για τους εμπόρους. Ειδικά για εμάς εδώ στην Ηλεία δεν βγήκε μεροκάματο. Από ό,τι είδα, μόνο στη Μακεδονία έγινε κάτι», τόνισε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]