FOLLOW US: facebook twitter

Δύο χρυσά βραβεία στην Ποτοποιία Μυλωνά για τσίπουρο και λικέρ Μαστίχα – Νέα μεγάλη διάκριση αυτή τη φορά από τα Great Taste 2020

Ημερομηνία: 25-09-2020 | Συντάκτης:

Η καλοκαιρινή περίοδος έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ποτοποιία Μυλωνά με έδρα τον Πύργο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Αγγλικών Βραβείων Ποιότητος Great Taste 2020, όπου και απέσπασε δύο χρυσά βραβεία, ενισχύοντας την «συλλογή» των βραβείων και διακρίσεων που έχει λάβει η επιχείρηση μέσα στην ίδια χρονιά σε διάφορες εκθέσεις και διαγωνισμούς για τα εξαιρετικά ποτά της Ειδικότερα έλαβε τα παρακάτω βραβεία:

Χρυσό Αστέρι για το λικέρ Μαστίχας και

Χρυσό Αστέρι για το Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο.

Ο διαγωνισμός των Great Taste 2020, ένας από τους πιο αξιόλογους διαγωνισμούς παγκοσμίως, διεξήχθη στο Λονδίνο από τις 16 Μαρτίου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, όπου και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Έλαβαν μέρος 12.777 διαφορετικά δείγματα τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο, όπου αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από πολυάριθμα πάνελ γευσιγνωστών, chefs και δημοσιογράφων γαστρονομίας.

Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες της Ποτοποιίας Μυλωνά που συνεχίζουν με την ίδια διάθεση και αγώνα ως άξιοι συνεχιστές του ιδρυτή της επιχείρησης και πατέρα τους Παντελή Γ. Μυλωνά  την μακρά παράδοση της οικογένειας «Αυτά τα δύο νέα βραβεία, από ένα τεράστιας αξίας διεθνή διαγωνισμό είναι για εμάς υψίστης σημασίας και έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα 12 για το 2020. Της ΕΧΠΟΤΡΟΦ 2020, των OLYMP AWARDS 2020 και των Mediterranean Taste Awards 2020. Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε για πάνω από έναν αιώνα!!!

Ποτοποιία Μυλωνά – Μια ιστορία ενός και πλέον αιώνα

Η ιστορία της Ποτοποιίας Μυλωνά χάνεται στα βάθη του χρόνου, μιας οικογενειακής επιχείρησης που συνεχίζει να εξελίσσεται και να προοδεύει.

Το 1903 ο Δημήτριος Παπαπολυχρονίου ιδρύει το Οινοπνευματοποιείο <<Η ΑΦΘΟΝΙΑ>> στην οδό Γερμανού, ενώ παράλληλα διατηρεί ποτοποιία στη οδό Ερμού, κρατώντας τις εγκαταστάσεις  της Γερμανού ως Αποσταγματοποιείο και εργαστήριο της ποτοποιίας.

Το 1922 η Μικρασιατική καταστροφή ξεριζώνει χιλιάδες πρόσφυγες οδηγώντας τους στην Ελλάδα. Κάποιοι από αυτούς έρχονται στη Ηλεία. Ανάμεσα τους και ο Παντελής Γεωργίου Μυλωνάς, ένα παιδί έξι ετών. Η ανάγκη για επιβίωση, σε ηλικία δέκα ετών τον οδηγεί σε αναζήτηση εργασίας. Ο Παπαπολυχρονίου εκτιμά το φιλότιμο αλλά και την εργατικότητά  του και του προσφέρει εργασία στην επιχείρηση παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έτσι το έτος 1926 τον βρίσκει ως μαθητευόμενο στην ποτοποιία του Δημητρίου Παπαπολυχρονίου. Εκεί θα μυηθεί στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών κάτω από την πολύτιμη πείρα και τις σπουδαίες  γνώσεις του ιδρυτή. Οι γνώσεις του ιδρυτή σε συνδυασμό με το μεράκι και την εργατικότητα του μαθητευόμενου θα απογειώσουν την επιχείρηση .Έτσι το 1931 η ποτοποιία κερδίζει το χρυσό βραβείο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το Ούζο της και το 1933 κερδίζει, επίσης, χρυσό βραβείο στην ίδια έκθεση για το κονιάκ της.

Το 1955 η κόρη του αποθανόντος πλέον Δημητρίου Παπαπολυχρονίου, Ευθαλία Δελήμπαση – Παπαπολυχρονίου μεταφέρει την  ποτοποιία στην οδό Γερμανού αναθέτοντας την λειτουργία της στον Παντελή Γεωργίου Μυλωνά. Ύστερα από δέκα χρόνια, το έτος 1965 η ποτοποιία περνά εξολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Παντελή Γ. Μυλωνά με την επωνυμία <<Ο ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ>>.  Σταδιακά οι γιοί του Παντελή Μυλωνά Κωνσταντίνος και Ιωάννης  αναλαμβάνουν ενεργό δράση αξιοποιώντας στο έπακρο τις συνταγές του πατέρα τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος