FOLLOW US: facebook twitter

Δύο μικρά έργα αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων σε Λεχαινά και Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 21-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δυο μικρά έργα αναπλάσεων ξεκινούν άμεσα στον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης καθώς έχουν ήδη αναδειχθεί οι εργολάβοι, συμβάλλοντας τόσο στην ανάδειξη του τόπου μας όσο και στην ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας των Λεχαινών και Ανδραβίδας.

Σκοπός της ανάπλασης των κοινόχρηστων  χώρων είναι  να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί ένα από τα κεντρικά σημεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Διευρυμένου Δήμου. Οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να αναβαθμιστούν αισθητικά και περιβαλλοντικά, έτσι ώστε να γίνουν ζωντανά σημεία  αναψυχής και συνάθροισης όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά  και των  επισκεπτών.

Τα έργα τα οποία θα εκτελεστούν είναι τα εξής:

Α. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝ. ΧΩΡΟΥ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗ Δ.Κ. ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Η ανάπλαση στα Λεχαινά αφορά την διαμόρφωση του ακάλυπτου χώρου Μαστροβασίλη στην Δημοτική Κοινότητα Λεχαινών μέσω της ταυτόχρονης πρόσβασης του χώρου από την οδό Ψυχογιού και Πολυτεχνείου. Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη της παλαιάς αγοράς των Λεχαινών που σχεδιάστηκε με τα ίδια υλικά με την μεγάλη ανάπλαση όλης της παλιάς αγοράς που δημοπρατείται σύντομα. Με την αποπεράτωση του έργου και τη παράδοση αυτού, θα αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της παλαιάς αγοράς.

Στην περιοχή ανάπλασης πρόκειται να γίνει επίστρωση με έγχρωμους κυβόλιθους και βοτσαλόπλακες, κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου δυναμικότητας 120 ατόμων, παγκάκια, μεταλλικοί κάδοι και φωτιστικά σώματα Led για τον φωτισμό και ανάδειξη του χώρου.

Β. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ Π.ΠΑΥΛΟΥ Δ.Κ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που προβλέπονται  στην οδό Π. Παύλου, αφορούν  παρέμβαση πεζοδρομίων – διαπλάτυνση υφιστάμενων πεζοδρομίων  και τοποθέτηση φωτιστικών. Η δυσκολία του έργου είναι ότι λόγω του αρχαιολογικού χώρου υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και εργασίες για τις οποίες έχουμε την σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Οι εργασίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν είναι μεταξύ άλλων η κατασκευή νέων πεζοδρομίων, η επίστρωση με πελεκητή πέτρα και η τοποθέτηση φωτιστικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος