FOLLOW US: facebook twitter

«Δρόμος Εκεχειρίας 2021» Αρχαία Ήλιδα-Αρχαία Ολυμπία την Κυριακή 19/9

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
-Τελετή έναρξης και ο «Δρόμος του Ιφίτου» για παιδιά το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ο «Δρόμος Εκεχειρίας 2021» όπου η εκκινηση θα δοθεί από την Αρχαία Ήλιδα στις στις 6.15 το πρωί και ο τερματισμός θα είναι στην Αρχαία Ολυμπία στις 4.30 περίπου το απόγευμα της ίδιας μέρας.  Οι συμμετέχοντας μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας που «γεννήθηκε» στην Αρχαία Ολυμπία και μεταλαμπαδεύτηκε, μέσω του αθλητισμού, σε όλον τον κόσμο.

Το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» όχι μόνο ενώνει την Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων) και την Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων), αλλά φέρνει στο προσκήνιο την ημιορεινή Ηλεία και προβάλλει τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση, και τους φιλόξενους ανθρώπους της που υποδέχονται με τα παραδοσιακά τους προϊόντα και εδέσματα τους δρομείς.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γεφυρώσει το αρχαίο με το σύγχρονο, το παλιό με το νέο, και να θυμίσει σε όλους για ποιο λόγο ετελούντο, κατά την αρχαιότητα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι ώστε με βάση το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» να ξαναέρθουν στο προσκήνιο τα ιδανικά του σεβασμού στον άνθρωπο και το ιερό δικαίωμα στην ειρήνη … Για να πάρει μέρος κάποιος στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» δεν απαιτείται κάποια οικονομική συμμετοχή με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να τηρούν σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της.

Ο δρόμος δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευτούν με μετάλλια όσοι καταφέρουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την απόσταση των 50  χιλιομέτρων της διαδρομής Αρχαία Ήλιδα- Αρχαία Ολυμπία, γιατί όπως και η εκεχειρία, για να φτάσεις στην ειρήνη πρέπει να την ολοκληρώσεις πρώτα.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ - Ηλιδα - Ολυμπία: To μονοπάτι της Εκεχειρίας

Ο «Δρόμος του Ιφίτου» για παιδιά

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει η τελετή έναρξης του «Δρόμου Εκεχειρίας 2021»  στην Αρχαία Ήλιδα. Λίγο πριν την τελετή έναρξης, θα πραγματοποιηθεί ο «Δρόμος του Ιφίτου» από το χωριό της Αρχαίας Ήλιδας έως τον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας για παιδιά των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού που είναι αφιερωμένος στον πρωτεργάτη της Εκεχειρίας βασιλιά Ίφιτο.

Συμμετέχοντες:

Γκρουπ 1: Παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού

Γκρουπ 2: Έφηβοι-ες Γυμνασίου

(των σχολικών τάξεων που θα είναι τη μέρα του αγώνα)

Η Αίτηση Συμμετοχής συμπληρώνεται από τον γονέα.

Μετά τον Τερματισμό θα ακολουθήσει η Τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας 2021.

Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Αρχαίας Ήλιδας στις 6.00 το απόγευμα και η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 6.30. Η διαδρομή είναι αφιερωμένη στον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο, ενός εκ των τριών που είχαν συνυπογράψει την Εκεχειρία στην αρχαιότητα.

Θα υπάρξει λεωφορείο για την καλύτερη μετακίνηση των μικρών δρομέων και των συνοδών τους. Περισσότερες λεπτομέρειες εντός της φόρμας εγγραφής.

Στην εκδήλωση θα τηρηθεί υγειονομικό πρωτόκολλο όπου όλοι οι συμμετέχοντες, επισκέπτες και εθελοντές οφείλουν να σεβαστούν και να ακολουθήσουν.

Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας: Από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία-Κυριακή 8 Μαρτίου - OTA VOICE

Αντιστοίχως την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί θα διεξαχθεί Δρόμος Εκεχειρίας αφιερωμένος στο βασιλιά της Αρχαίας Πίσας Κλεισθένη , 5 χιλιομέτρων που θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα.

Σε πρώτη φάση Δικαίωμα Εγγραφής & συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID 19 και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην ιερή γη της Ολυμπίας, στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 ο «Δρόμος Εκεχειρίας 2021».

δήλωσης. Όλοι οι δρομείς βραβεύονται με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια.

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία αλλά και πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μονοπατιού http://routeoftruce.com

Όλες οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας 2021, διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, συνδιοργανώνονται με τις Περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και το ΑΣΑΕΔ, Συνεργαζόμενο Φορέα Υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, είναι υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, του CISM, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, του ΕΟΤ, του ΠΣΑΤ, χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ, ΕΡΤ-3, ΑΘΗΝΑ 9,84, RunningNews.gr, OVImagazine, apopseis.gr, Greekteachers.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις στην Αθήνα και στην Ηλεία στην ιστοσελίδα http://routeoftruce.gr/ και στο τηλ. 6942088015 (Κωνσταντίνος Κοντογιάννης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος