FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτή επιστολή από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμν. Λυκείου Καράτουλα: Αγανάκτηση για το κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:

Την οργή και την αγανάκτηση του, για την μη έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας της λειτουργίας ενός τμήματος στη Β’ Λυκείου και δυο τμημάτων στη Γ’ Λυκείου, εκφράζει μέσω ανοιχτής επιστολής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου- Λυκείου Καράτουλα. Όπως τονίζουν, εάν η απόφαση αυτή τελικά υλοποιηθεί, τότε θα επιφέρει βλαπτικές επιπτώσεις πρώτα – πρώτα στους μαθητές και στις οικογένειες τους αφού θα αναγκαστούν να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο στον Πύργο αλλά και στο σύνολο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα αφού αποδυναμώνεται, απαξιώνεται ως σχολικό συγκρότημα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην από τώρα αλλαγή προσανατολισμού πολλών γονέων ως προς την εκπαίδευση των παιδιών τους τις επόμενες σχολικές χρονιές, οι οποίοι και θα πάρουν τα παιδιά τους για άλλο σχολείοπροκειμένου να μην βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις σε ένα – δύο χρόνια.

«Το κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων είναι κατάφωρη αδικία ειδικά για τους μαθητές της Γ’λυκείου. Το καταλαβαίνει και ο πιο αδαής ότι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος την χρονιά των πανελλαδικών εξετάσεων είναι τελείως αναποτελεσματικός και αντιεκπαιδευτικός παράγοντας για τον μαθητή. Πέραν του νέου σχολείου που θα πρέπει να προσαρμοστεί πρέπει να ληφθεί υπόψη η νέα απόσταση που θα πρέπει να διανύσει  καθημερινά ο μαθητής. Μια απόσταση που στις περισσότερες περιπτώσεις  δεν θα είναι από το Καράτουλα στον Πύργο αλλά από το Κλινδιά, το Γούμεροκτλ στον Πύργο.Είμαστε λοιπόν κάθετα αντίθετοι με αυτή την απόφαση και καλούμε τους βουλευτές του νομού να παρέμβουν για να προλάβουμε το εκπαιδευτικό έγκλημα που πάει να υλοποιήσει το υπουργείο. Θα πρέπει δε όλοι οι εκπρόσωποι της πολιτείας να λάβουν υπόψη τους, ότι στην προκειμένη περίπτωση, η πολιτεία χρηματοδότησε και μόλις πέρσι παρέδωσεένα κτιριακό κόσμημα προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, το οποίο όχι μόνο δεν το ενισχύει ως δομή εκπαίδευσης αλλά απεναντίας το απαξιώνει και για τώρα και για το μέλλον.Εμείς όμως που επιλέξαμε να ζούμε εδώ, και ως γονείς και ως πολίτες δεν θέλουμε τέτοιο ρόλο για το Γυμνάσιο Λύκειο Καράτουλα ούτε φυσικά θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας να παίζονται κλοτσοσκούφι από το ίδιο το υπουργείο.Για τους παραπάνω σαφής και τεκμηριωμένους λόγους απευθυνόμαστε προς κάθε κατεύθυνση και προς   κάθε υπεύθυνο, ζητώντας  την απρόσκοπτη λειτουργία, μαζί με τα τρία λεγόμενα ολιγομελή τμήματα, του Λυκείου Καράτουλα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος