FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας για γυναίκες άνω των 50

Ημερομηνία: 10-06-2022 | Συντάκτης:

Από σήμερα η αποστολή των SMS



Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» με δωρεάν μαστογραφίες σε 1,3 εκατ. γυναίκες άνω των 50 ετών, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνησή σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα αφορά σε δωρεάν εξετάσεις για όλες τις γυναίκες 50-69 ετών και περιλαμβάνει:

  • εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας
  • κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)
  • υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος)

Αναλυτικά όλη η διαδικασία για τις δωρεάν μαστογραφίες

Το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού θα ξεκινήσει με αποστολή sms στις ασφαλισμένες που θα πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια. Μάλιστα, η αποστολή sms ξεκινά σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά το sms που θα αποστέλλεται θα μπορεί να κλεισθεί ραντεβού σε ιδιωτική μονάδα υγείας για τη μαστογραφία τόσο ψηφιακά όσο και τηλεφωνικά.

Η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι έτοιμη ώστε οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους. Οι ενδιαφερόμενες θα ορίζουν την περιοχή που επιθυμούν, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν και σε άλλα σημεία ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Μετά τους ελέγχους του μαστού, θα ακολουθήσουν οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας από τον Ιούλιο καθώς και για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος