FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεά Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στους δήμους, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Ημερομηνία: 09-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

   Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (Α.Ε.Α) παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

   Το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση Απινιδωτών (Α.Ε.Α) στα κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε Δημόσιους χώρους και κτίρια, καθώς – σύμφωνα με στοιχεία ερευνών – οι ανακοπές συμβαίνουν συχνά σε δημόσιους χώρους (κεντρικές πλατείες, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, γήπεδα, επιβατικούς σταθμούς κ.α), ενώ η έκβασή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έγκαιρη-άμεση προσπάθεια Καρδιο-Αναπνευστικής Αναζωογόνησης, από ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή του επεισοδίου. Χρόνος πολύτιμος, μέχρι την προσέγγιση στο σημείο εξειδικευμένης βοήθειας από το ΕΚΑΒ, και διακομιδής του ασθενούς σε οργανωμένη Δομή Υγείας. Σημειώνεται μάλιστα, πως, με τον έγκαιρο απινιδισμό, αυξάνεται θεαματικά η επιβίωση του θύματος, χωρίς νευρολογικές βλάβες.

   Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, παρέδωσε τους απινιδωτές στους Αντιδημάρχους Πύργου Γιάννη Πλεμμένο, Αρχαίας Ολυμπίας Δημήτρη Κωσταριά, Ζαχάρως Δήμητρα Σκαλτσά και στον Πρόεδρο του Ν.Π Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσο Καρνάρο, προκειμένου, όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, «…να εγκατασταθούν σε σημεία τα οποία θα επιλέξουν οι ίδιοι οι δήμοι, σε χώρους όπου συναθροίζεται μεγάλος αριθμός πολιτών, προκειμένου  να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης». Όλοι οι εκπρόσωποι των Δήμων ευχαρίστησαν τον κ. Γιαννόπουλο για την εξαιρετικά χρήσιμη για την υγεία και ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών προσφορά, με τον ίδιο να δεσμεύεται για την προμήθεια και προσφορά κι άλλων απινιδωτών και την εγκατάσταση σε περισσότερους δημόσιους χώρους, στο άμεσο μέλλον.    Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, εντός της επόμενης εβδομάδας θα παραδοθούν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας και στους υπόλοιπους Δήμους της Ηλείας, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος