FOLLOW US: facebook twitter

ΔΟΜΕΣ 2019: Πρώτο αρχιτεκτονικό βραβείο στο ξενοδοχείο “Dexamenes” της Κουρούτας

Ημερομηνία: 05-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”83705″ img_size=”full”][vc_column_text]Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο”, απέσπασε το Dexamenes Seaside Hotel στην Κουρούτα  από την  K-studio, στο διαγωνισμό “ΔΟΜΕΣ 2019”

Ο επιχειρηματίας Νίκος Καραφλός οραματίστηκε ένα ξενοδοχείο, σε ένα εγκαταλελειμμένο οινοποιείο στη δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδας δίπλα σε μια από τις παρθένες παραλίες της χώρας.

Το όραμά του έκανε πράξη το διακεκριμένο γραφείο K-studio των Δημήτρη και Κωνσταντίνου Καραμπατάκ και εγένετο το Dexamenes Seaside Hotel.

Οι εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές δομές που χαρακτηρίζουν την τοποθεσία είχαν παραμείνει σχετικά ανέγγιχτες από τη δεκαετία του 1920. Από την αρχή του πρότζεκτ στόχος ήταν η ακατέργαστη ομορφιά των υφιστάμενων κτιρίων να διατηρηθεί και να αναδειχθεί με λειτουργικότητά για να δημιουργηθεί ένας χώρο ηρεμίας, άνεσης και χαλάρωσης.

Σκυρόδεμα, χάλυβας και ξύλο δημιούργησαν ένα πάντρεμα αφήνοντας τα υπάρχοντα κτίρια σχετικά ανέπαφα για να διατηρήσουν την ισχυρή παρουσία τους.

Το κλειδί για το σχεδιασμό του ξενοδοχείου ήταν η αντίθεση και η εξισορρόπηση του παλιού και του νέου χρησιμοποιώντας μια βιομηχανική παλέτα με κομψό τρόπο. Δύο μεγάλα μπλοκ σκυροδέματος που χωρίζονται κατά μήκος σε 2 σειρές από 10 δεξαμενές αποθήκευσης μετατράπηκαν σε σουίτες με θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Πηγή: www.lifo.gr

Φωτο: Claus Brechenmacher

Kourouta1

Kourouta2

Kourouta3

Kourouta4[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot