FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσίασε η επιχείρηση «Άθυρμα» του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου στη μεγάλη Μαθητική Εμπορική Έκθεση στο Μαρούσι!

Ημερομηνία: 05-03-2019 | Συντάκτης:
-Και το περίπτερο του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας μαγνήτισε τα βλέμματα

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισαν οι δημιουργίες των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου που συμμετείχαν με ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ «Άθυρμα» στην Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019 που φιλοξενήθηκε στο «The MallAthens» στο Μαρούσι, παρουσιάζοντας αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών εμπνευσμένα από τα εκθέματα των Αρχαιολογικών Μουσείων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Από το περίπτερο τους, πέρασαν εκατοντάδες επισκέπτες, μεταξύ αυτών και δεκάδες Ηλείοι που στήριξαν την προσπάθεια τους, όπως και από το περίπτερο των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας που συμμετείχαν με τη δική τους εικονική επιχείρηση, πώλησης παραδοσιακών προϊόντων όπως ζυμαρικά και λάδι.

Στο σπουδαίο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων,  που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 μαθητές και μαθήτριες από 160 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

Με την καθοδήγηση και την υποστήριξη του ΣΕΝ/JA Greece, των καθηγητών και των εθελοντών (στελέχη επιχειρήσεων), τα παιδιά, μέσα σε λίγους μήνες, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, πέτυχαν ένα «επιχειρηματικό θαύμα» και το παρουσίασαν στήνοντας τα δικά τους περίπτερα, ως μικροί «επιχειρηματίες» στη μοναδική αυτή έκθεση.

Τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και μια εθελόντρια- σύμβουλο, δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση «Αθυρμα» κατασκευάζοντας με πυλό αντίγραφα μουσειακών παιχνιδιών με την αμέριστη στήριξη και συμβολή του προσωπικού, των αρχαιολόγων και των συντηρητών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος