FOLLOW US: facebook twitter

Δώδεκα τμήματα Ένταξης ιδρύονται στην Ηλεία

Ημερομηνία: 26-07-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”139569″ img_size=”full”][vc_column_text]

Θετική γνωμοδότητηση από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων

[/vc_column_text][vc_column_text]Δώδεκα τμήματα Ένταξης θα λειτουργήσουν στην Ηλεία, καθώς τα δημοτικά συμβούλια των επτά δήμων γνωμοδότησαν θετικά επί των προτάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και εξασφάλισαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις που θα τα φιλοξενήσουν.

Στον δήμο Πύργου θα λειτουργήσουν συνολικά τέσσερα Τμήματα Ένταξης σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  στο Δημοτικό Σχολείο Βουνάργου, στο Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου, στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και  στο Γυμνάσιο Επιταλίου.

Στον δήμο Ήλιδας θα λειτουργήσει τέτοιο τμήμα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, σε ήδη υφιστάμενη αίθουσα εντός της σχολικής μονάδας.

Στον δήμο Πηνειού θα λειτουργήσουν τρία Τμήματα Ένταξης, καθώς οι ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού είναι αυξημένες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Διεύθυνση. Τα τμήματα Ένταξη θα λειτουργήσουν στο Γενικό Λύκειο Γαστούνης (εννέα μαθητές), στο Μουσικό Γυμνάσιο Βαρθολομιού (12 μαθητές) και στο Γυμνάσιο Τραγανού (τρεις μαθητές).

Στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης το Τμήμα Ένταξης θα λειτουργήσει στο Γενικό Λύκειο Λεχαινών, στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα λειτουργήσει σε αίθουσα του Γυμνασίου Μακρισίων, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας θα στεγασεί στο Γενικό Λύκειο Πελοπίου, όπου φοιτούν σύμφωνα πέντε  μαθητές με γνωμάτευση από το ΚΕΣΥ και στον δήμο Ζαχάρως το Τμήμα Ένταξης θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου Ζαχάρως.

Τα Τμήματα Ένταξης είναι μια δομή της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που λειτουργεί μέσα στα τυπικά σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, με στόχο την εκπαιδευτική παρέμβαση με ατομικά ή ομαδικά εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εντός του σχολικού ωραρίου. Σε αυτά μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι οποίοι έχουν γνωμάτευση από διαγνωστική υπηρεσία όπως τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ ή τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, ή οι μαθητές που δεν έχουν γνωμάτευση αλλά έχει παρατηρηθεί από τους εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας ότι παρουσιάζουν δυσκολίες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia