FOLLOW US: facebook twitter

Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο – Τρέχουν και δεν φτάνουν στο υπουργείο Εργασίας

Ημερομηνία: 10-01-2020 | Συντάκτης:

Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο που φτάνουν περίπου τις 15.000 μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018 που έφτασαν τις 7.759. Τις 152.000 φτάνουν συνολικά μόνο οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη, προκαλώντας πονοκέφαλο στο υπουργείο Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άμεση απονομή των συντάξεων φυσικά έχει δημοσιονομικό κόστος αφού για κάθε συνταξιοδότηση θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά γύρω στα 7.000 ευρώ μέσος όρος.

Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο του 2019, το σύνολο των εκκρεμών αιτημάτων για κύριες συντάξεις ανήλθε περίπου στις 125.000. Μέσα σε περίπου έξι μήνες, ο αριθμός των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων αυξήθηκε περίπου κατά 27.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο.

Αυτό οφείλεται στην ελλειπή ακόμη στελέχωση των υπηρεσιών απονομής συντάξεων, παρά τις μικρές προσθήκες σε επίπεδο προσωπικού που έγιναν καθώς και στην απουσία των απαραίτητων μηχανογραφικών εργαλείων.

Ειδικά στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, καθώς και σε ορισμένα πρώην ταμεία στα οποία, διαχρονικά, δεν υπήρχαν ψηφιοποιημένα δεδομένα, οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων συνεχίζουν να είναι πολύ μεγάλες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος