FOLLOW US: facebook twitter

Δίπλα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΓΟΕΒ ο Γιάννης Αργυρόπουλος: «Πυλώνας ανάπτυξης ο αγροτικός τομέας»

Ημερομηνία: 12-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική
Απαιτείται συλλογική προσπάθεια για να μην καταστραφεί το αρδευτικό δίκτυο

«Ο Δήμος Πύργου πρέπει να είναι και θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου σύμμαχος της Διοίκησης και των εργαζομένων του ΓΟΕΒ γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι ένας εκ των δύο βασικών πυλώνων ανάπτυξης του τόπου μας». Με τη φράση αυτή ο Γιάννης Αργυρόπουλος θέλησε να δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στον αγροτικό τομέα εφ’ όσον εκλεγεί δήμαρχος στις επικείμενες εκλογές. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Όραμα Δημιουργίας» επισκέφθηκε προχθές τα γραφεία του Οργανισμού συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Παπαντωνόπουλο, Νίκο Σιάνη, Τάκη Τσιλιμίγκρα και Γιάννη Κακαράκη. Ο Πρόεδρος κ. Τάκης Παρασκευόπουλος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τον ενημέρωσαν για τα συσσωρευμένα προβλήματα του Οργανισμού και το οριακό σημείο της λειτουργίας του. Τα χρέη του Οργανισμού σε ΔΕΗ, ΙΚΑ, εργαζόμενους και  αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ το εγγειοβελτιωτικό δίκτυο παραμένει ασυντήρητο, εδώ και 50 χρόνια, από την περίοδο κατασκευής του. Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι θα πρέπει να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο ο εκσυγχρονισμός του έργου, γι αυτό και ήδη εκπονείται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας μελέτη, η οποία θα είναι έτοιμη προς τα τέλη του χρόνου. Παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή του κ. Αργυρόπουλου για την αποπληρωμή των οφειλών του δήμου από τέλη στο ΓΟΕΒ που ανέρχονται στα 200.000 ευρώ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι κατέθεσαν την αγανακτησή τους για την αδιαφορία των εμπλεκομένων φορέων τα προηγούμενα χρόνια που είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αφού για πρώτη φορά είχαν μείνει απλήρωτοι επί πέντε μήνες. Απαντώντας ο Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι χωρίς τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, το έργο θα είχε πάψει να λειτουργεί.

«Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε πρωτοβουλία του Οργανισμού. Η σωστή λειτουργία του αρδευτικού δικτύου αποτελεί μονόδρομο για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση των καλλιεργειών. Είναι χρέος μας να συμβάλουμε ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει την ατμομηχανή για να πάει ο τόπος μας μπροστά»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος