FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιδιώκει την πολιτική αλλαγή με σταθερή διακυβέρνηση»

Ημερομηνία: 23-04-2023 | Συντάκτης:

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία μίλησε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας πως η απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής από την κοινωνική πλειοψηφία, είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.

«Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία υποφέρει από:

• την υποβάθμιση της καθημερινότητας,
• την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια,
• τη συρρίκνωση του εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων,
• την έλλειψη στήριξης στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους ανέργους και στους ανθρώπους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας,
• τη θεσμική κατάπτωση με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τώρα, όμως, έρχεται για όλους η ώρα της κρίσης. Θα κριθούν και η απελθούσα κυβέρνηση αλλά και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Από το 2012 και μετά, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων αποτυγχάνει να εντοπίσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, καθώς τα πραγματικά ποσοστά για αυτόν στις εκλογές είναι 6 με 7 μονάδες μεγαλύτερα από αυτά που δίνονται.

Βεβαίως, εμείς μελετάμε τις δημοσκοπήσεις, κυρίως τα ποιοτικά στοιχεία τους, δίνοντας έμφαση στην πολιτική μας πρόταση.

Δίνουμε έμφαση στο προοδευτικό πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα το οποίο έχει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία. Για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος που θα παρέχει ασφάλεια και προστασία, πάντα δίπλα στους πολίτες.

Αναμφισβήτητα, είναι γνωστό το γεγονός πως η ΝΔ με τις πολιτικές της έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, αντίθετα εμείς τη βγάλαμε το 2018, ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος έως το 2033, αφήσαμε για πρώτη φορά γεμάτα τα ταμεία με 37 δισ., μειώσαμε την ανεργία κατά 10%, ξεκινήσαμε την αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό και αυξήσαμε τον κατώτατο.»

Περαιτέρω, ο Διονύσης Καλαματιανός υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το μόνο κόμμα που με ειλικρινή και ξεκάθαρο τρόπο επιδιώκει τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων που πιστεύουν στο πρόγραμμά του, το οποίο έχει τεθεί στο δημόσιο διάλογο. Ένα πρόγραμμα:

• αντιμετώπισης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας,
• ενίσχυσης του εισοδήματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τη νέα γενιά,
• προστασίας της πρώτης κατοικίας,
• ενδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους,
• στήριξης της δημόσιας υγείας και παιδείας,
• σχεδιασμού και υλοποίησης της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιδιώκει στην πράξη τις συνεργασίες και για αυτό έφερε την απλή αναλογική. Εξάλλου, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν προοδευτικές συνεργασίες που βοηθούν τις κοινωνίες.

Βεβαίως, η μονοκομματική και αυτοδύναμη κυβέρνηση που επιδιώκει να σχηματίσει η ΝΔ σέρνοντας τη χώρα σε συνεχείς εκλογές, τροφοδοτεί την αστάθεια και όχι τη σταθερότητα που έχει ανάγκη, οδηγώντας τη σε περιπέτειες.

Εμείς θέλουμε συγκλίσεις, δε θέτουμε εκβιαστικά διλήμματα και ζητάμε συνεργασίες για να έχουμε την προοδευτική διακυβέρνηση μακράς πνοής που έχει ανάγκη ο τόπος. Για αυτό πρέπει να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή με σταθερή διακυβέρνηση.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος