FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: «Η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων συνεχίζεται»

Ημερομηνία: 31-08-2022 | Συντάκτης:

Άλλο ένα πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι. Μετά τις τεράστιες ανατιμήσεις σε ενέργεια, καύσιμα, ζωοτροφές και υπηρεσίες που έχουν εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής, οι κτηνοτρόφοι, που συμμετείχαν στα επιδοτούμενα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη βελτίωση και τον εξοπλισμό των μονάδων τους, εξακολουθούν να αναμένουν την τελική πίστωση των δαπανών τους στους λογαριασμούς τους. 

Υπεύθυνη για αυτές τις καθυστερήσεις είναι η συνεχής αδιαφορία και κωλυσιεργία που δείχνει η κυβέρνηση για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών της Χώρας. Δυστυχώς, οι κυβερνητικές υποσχέσεις για την επίλυση αυτού του μείζονος ζητήματος δεν έχουν υλοποιηθεί.

Έτσι οι κτηνοτρόφοι, μέσα στην οικονομική κρίση, επιβαρύνονται με το συνολικό κόστος της υλοποίησης των τεχνικών έργων και του εξοπλισμού των επιχειρήσεών τους και υποχρεώνονται να πληρώνουν τους προμηθευτές, δίχως να τους παρέχεται πίστωση, παρά το ότι δικαιούνται επιδότησης.

Δίνοντας έμφαση σε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, ενημέρωση για το πως θα αντιμετωπίσουν άμεσα τις καθυστερήσεις των πιστώσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων των χρηματικών ποσών από τα προγράμματα των σχεδίων βελτίωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επιπλέον, ρωτάμε τους Υπουργούς τι προτίθενται να πράξουν, ώστε να τελειώσει η ταλαιπωρία των επαγγελματιών του πολύπαθου αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Παράλληλα, καλούνται να απαντήσουν σε πόσες συνολικά Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας των Π.Ε. των Περιφερειών της Χώρας παρατηρούνται οι ανωτέρω καθυστερήσεις και αν υπάρχει άμεσο χρονοδιάγραμμα μόνιμων προσλήψεων τακτικού προσωπικού στις οργανικές μονάδες των Περιφερειών της Χώρας. 

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δε μεριμνά για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους παραγωγούς μας, αλλά συνεχώς δημιουργεί νέα με την ανευθυνότητα και την αδράνειά της. Ο αγροτικός κόσμος που ασφυκτιά, αντιλαμβάνεται την εγκατάλειψη και πολύ σύντομα θα δώσει τις απαντήσεις του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος