FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: «Αντιστροφή της πορείας φτωχοποίησης»

Ημερομηνία: 28-04-2024 | Συντάκτης:

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην εκπομπή “Στούντιο με θέα” του ΑΝΤ1

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που συνθλίβει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπογράμμισε πως έχει γίνει εφιάλτης δίχως τέλος για τους πολίτες.

«Μπορεί ο Πρωθυπουργός να θέτει παραπλανητικά στους πολίτες -ενόψει των Ευρωεκλογών-  το δίλημμα της σταθερότητας, όμως, η μόνη σταθερότητα που βιώνει η κοινωνική πλειονότητα είναι αυτή της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και αισχροκέρδειας, των υπέρογκων κερδών των καρτέλ -τα οποία η κυβέρνηση έχει αφήσει να δρουν ανεξέλεγκτα- και των δυσθεώρητων έμμεσων φόρων.

Με δημοσίευμά τους, οι Financial Times τονίζουν πως η Ελλάδα φτωχοποιείται. Αυτό προκύπτει και από μετρήσεις που δείχνουν πως η χώρα μας είναι προτελευταία στην αγοραστική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τελευταία τη Βουλγαρία. Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής. Εμείς θέλουμε να την αντιστρέψουμε αυτή την πορεία με την εφαρμογή του προγράμματός μας, που θέτει σε προτεραιότητα την πρόοδο και την προοπτική για όλες και όλους.» 

Για τις εξελίξεις στο έγκλημα των Τεμπών, κάλεσε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να σταματήσει τη συγκάλυψη και να ανοίξει τον δρόμο στη δικαιοσύνη, για να έρθουν όλα στο φως.

«Η Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας διαβιβάζει στον Άρειο Πάγο τη δικογραφία και ο Άρειος Πάγος θα τη διαβιβάσει στη Βουλή. Εμείς τονίσαμε ότι εφόσον έρθει αυτή η δικογραφία στο Κοινοβούλιο, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να διερευνηθούν ποινικά αδικήματα και ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και επιβεβαιώνουν όλα αυτά που λέγαμε τόσο καιρό, ότι δεν υπήρξε μόνο μπάζωμα αλλά και εκχωμάτωση αμέσως μετά το έγκλημα των Τεμπών.

Βεβαίως, όσα βγαίνουν στο φως έρχονται και σε πλήρη αντίθεση με ό,τι ισχυρίζεται μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης περί ύπαρξης μόνο επικοινωνιακών λαθών. Είναι σοκαριστική και ανατριχιαστική αυτή η δήλωσή του. Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι: θα δεχθεί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να ανοίξουν τον δρόμο της δικαιοσύνης για αυτό το έγκλημα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, να μην υπάρχει καμία σκιά και να λάμψει η αλήθεια; Ή θα επιλέξουν για μια φορά ακόμα να κρύψουν τους υπεύθυνους πίσω από τις ψήφους των βουλευτών τους;»

Για τις επικείμενες Ευρωεκλογές και το διακύβευμά τους, τόνισε πως «είναι κρίσιμες για την Ευρώπη που θα προκύψει την επόμενη ημέρα. Θέλουμε μια Ευρώπη των κοινωνιών των λαών ή μια Ευρώπη των αγορών,  των οικονομικών ελίτ και των τραπεζών; Ασφαλώς, οι εκλογές αυτές θα έχουν και εθνικό χαρακτήρα.

Ήδη ο Πρωθυπουργός τοποθετεί αρκετά πιο χαμηλά τον πήχη της ΝΔ, από το 41% στο 33%. Προφανώς, αυτό -μόλις σχεδόν έναν χρόνο μετά από τις εθνικές εκλογές- κάτι δείχνει. Εμείς, είμαστε η Αξιωματική Αντιπολίτευση του τόπου και ως στόχο θέτουμε πάντα να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούν να μας εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Επομένως, επιδιώκουμε να πάμε ακόμα καλύτερα από ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αγωνιζόμαστε για αυτό με το πρόγραμμά μας, με εξωστρέφεια, σε επαφή με την ίδια την κοινωνία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος