FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον αγαπημένο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο»

Ημερομηνία: 11-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

«Ο θάνατος του σπουδαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου αποτελεί πλήγμα για τον πολιτισμό μας. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν ο δημιουργός που «έλουζε» με καθαρό φως κάθε έργο του.

Με την ευγενική μορφή του, την οξυδέρκεια, την αγάπη του για κάθε τι ελληνικό, την δημιουργικότητα, την αγνή του πρόθεση να δημιουργεί πολιτισμό, να διδάσκει τις νεότερες γενιές και κυρίως με το πολυδιάστατο έργο του, αφήνει ένα βαθύ αποτύπωμα στην ιστορία του τόπου.

Οι μελωδίες του έγιναν η «φωνή» για πολλά ποιήματα των μεγαλύτερων Ελλήνων δημιουργών, τα έργα του για το θέατρο και τον κινηματογράφο είχαν την σφραγίδα της πρωτοπορίας ενώ η σύνδεση παραδοσιακών και συμφωνικών ήχων χαρακτήρισαν μια πορεία μοναδική, που συνέδεσε άρρηκτα τις ρίζες της παράδοσης με το αύριο, δημιουργώντας την δική του διεθνή μουσική γλώσσα.

Ταξίδεψε με το έργο του την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο, πρεσβευτής και πιστός «υπηρέτης» της. Μια διεθνής μορφή που με το έργο του και την στάση ζωής του σφράγισε την μουσική παρακαταθήκη της χώρας μας.

Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση και ταυτόχρονα η υπερηφάνεια που νιώθουμε για όλα όσα προσέφερε στην τέχνη και τον πολιτισμό της χώρας μας. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη. Αιωνία του η μνήμη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia