FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας: Γονείς και δάσκαλοι θέλουν πρωινό ωράριο για τα παιδιά

Ημερομηνία: 03-09-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95951″ img_size=”full”][vc_column_text]

Σε αναζήτηση σχολικής στέγης για την προσωρινή μεταφορά του σεισμόπληκτου δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας

Κοινή προσπάθεια για να παρακολουθήσουν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας που έχει πληγεί από το σεισμό, μαθήματα σε πρωινό ωράριο και όχι το απόγευμα σε δεύτερη βάρδια στο κτίριο του γυμνασίου- λυκείου, κάνουν εδώ και αρκετό διάστημα η Δ/ντρια του σχολείου και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Όπως είχε γράψει και σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Πρωινή,  ενώ απομένουν μόνο λίγες μέρες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν έχει ακόμα δοθεί λύση για την μεταφορά του δημοτικού σχολείου της Ανδραβίδας, καθώς το έργο της εγκατάστασης των προκάτ αιθουσών που θα τοποθετηθούν στο χώρο που ο δήμος προσέφερε, θα ολοκληρωθεί στην καλύτερη περίπτωση μετά τα Χριστούγεννα. Επείγει λοιπόν να καταλήξουν γονείς, δάσκαλοι και δημοτική αρχή που θα παρακολουθήσουν μαθήματα τα παιδιά για το πρώτο τρίμηνο.  Χθες το απόγευμα  μετά τις 7, αναμενόταν να γίνει συνάντηση των γονέων και της Δ/ντριας του σχολείου με τον νέο δήμαρχο Γιάννη Λέντζα για να του εκθέσουν το πρόβλημα και να προσπαθήσουν από κοινού να βρουν λύση.

Ωστόσο την Παρασκευή το απόγευμα στην ενημέρωση των γονέων που έγινε από την Δ/ντρια του σχολείου κ. Μαριάννα Στεργίου, αναφέρθηκε ότι έχουν εξασφαλιστεί με δικές της ενέργειες τρεις λυόμενες αίθουσες και αναζητούνται ακόμα άλλες τέσσερις, για να μην αναγκαστούν τα παιδιά να παρακολουθούν μαθήματα σε απογευματινό ωράριο.  Μάλιστα η κ. Στεργίου ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με την νέα δημοτική αρχή ώστε να δουλέψει το σχολείο πρωί για πολλούς λόγους. Την ίδια θέση εκφράζουν και οι γονείς. Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μάρθα Σουλελέ, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή 200 παιδιά είναι στον αέρα χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη λύση από τους αρμόδιους φορείς, Δήμο, πρωτοβάθμια, και όποιοι άλλοι, για το που θα πάνε τα παιδιά στις 11 Σεπτέμβρη σχολείο. «Όλοι οι γονείς θέλουμε να μείνουν τα παιδιά μέσα στην Ανδραβίδα, αν γίνεται να αποφευχθεί και η μεταφορά σε γειτονικά χωριά και βέβαια να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της απογευματινής λειτουργίας».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot