FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσιογράφοι – πιλότοι

Ημερομηνία: 29-11-2021 | Συντάκτης:

Γράφει η Ιωάννα Ντεμάδη, 14 ετών, Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά


Ίσως οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει την λέξη σαΐτα με το χάρτινο αυτό κατασκεύασμα που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να διακόψουν ένα πολύ βαρετό μάθημα. Άλλοι την έχουν συνδέσει ίσως με το πιόνι στο γνωστό παιχνίδι monopoly. Όμως αν εκφράσουμε την λέξη αυτή λίγο πιο μεταφορικά θα δούμε ότι μοιάζει πολύ με την λέξη πληροφορία.

Όπως όταν βρίσκεσαι σε έναν μικρό χώρο η σαΐτα δεν μπορεί να ταξιδέψει και πολύ μακριά έτσι και η διάδοση μιας πληροφορίας μπορεί πολλές φορές να περιοριστεί σε ένα μικρό κύκλο ανθρώπων. Επίσης όταν μια σαΐτα είναι κακοφτιαγμένη δεν μπορεί να πετάξει καν έτσι και μια πληροφορία όταν δεν έχει διατυπωθεί σωστά δεν έχει απήχηση στο κοινό. Όμως όταν μια πληροφορία διαδίδεται από τους σωστούς ανθρώπους με τα σωστά μέσα μπορεί να ξεσηκώσει και να συγκινήσει μια ολόκληρη πόλη.

Στο Zizanio News με την βοήθεια έμπειρων δημοσιογράφων και άλλων ειδικών στον τομέα αυτό μαθητές από σχεδόν όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την γνώμη τους σε ένα ευρύ κοινό. Ένας μαθητής που βρίσκεται «μέσα σε όλα» και είναι ευαισθητοποιημένος με τα ζητήματα της εποχής του έχει μια φωνή που πρέπει να ακουστεί και μάλιστα την πιο δυνατή από όλες. Είναι υποχρέωση μας κατά την διάρκεια της μαθητικής μας ζωής να φτιάξουμε όσες περισσότερες σαΐτες γίνεται που πρέπει να ταξιδέψουν όσο πιο μακριά γίνεται. Μέσω της συνεργασίας πολλών διαφορετικών μαθητών με διαφορετικές απόψεις, τα άρθρα που δημοσιεύονται και οι ραδιοφωνικές εκπομπές που εκπέμπονται δεν είναι ποτέ μονόπλευρα και σίγουρα όποιος τα παρακολουθήσει θα βρει κάτι με το οποίο μπορεί να συμφωνήσει ή και να διαφωνήσει εξερευνώντας όμως και μια άλλη οπτική γωνία. Άλλωστε ποιος έχει φτιάξει ποτέ μια πετυχημένη σαΐτα χωρίς την βοήθεια των φίλων του;

Ανεβήκαμε λοιπόν και φέτος στην δημιουργική σαΐτα του Zizanio news, μένει μόνο τώρα να δούμε που θα μας ταξιδέψει..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος