FOLLOW US: facebook twitter

Δημόσιες δαπάνες: Τεράστια ποσά στην Άμυνα, υστέρηση σε Υγεία-Παιδεία

Ημερομηνία: 13-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Διοχέτευση τεράστιων ποσών-επενδύσεων στην Άμυνα αλλά και τη δημόσια ασφάλεια που ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο και υστέρηση στις δαπάνες που σχετίζονται με την Υγεία και την Παιδεία. Αυτό είναι το διαχρονικό «προφίλ» της Ελλάδας, το οποίο δεν μεταβλήθηκε σημαντικά ούτε στα χρόνια της κρίσης. 

Η χώρα συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για τους εξοπλισμούς, ενώ την ίδια στιγμή δεν κατευθύνει τα αντίστοιχα χρήματα προερχόμενα από τον κρατικό κορβανά, για την Υγεία, την Παιδεία και την κοινωνική μέριμνα. 

  Η έρευνα του Ινστιτούτου ΕΝΑ που βασίζεται σε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, καταδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος, επιβαρύνεται με υψηλότερο δημόσιο χρέος και είναι περισσότερο προσανατολισμένο στην εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια παρά στην υγεία και την εκπαίδευση. Αυτή η συνθήκη δεν άλλαξε ιδιαίτερα στη διάρκεια της κρίσης. Η γενικευμένη μείωση των δαπανών έπληξε πολύ περισσότερο εκείνες που ήταν ήδη χαμηλές (όπως υγεία και εκπαίδευση) και λιγότερο ή καθόλου εκείνες που ήταν υψηλές(όπως άμυνα και ασφάλεια) .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος