FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δασών του ΥΠ.ΕΝ.

Ημερομηνία: 25-03-2023 | Συντάκτης:

Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δασών του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Αραβώσης , ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821 , παρέθεσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος την καθιερωμένη λιτή δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε τον κ. Αραβώση και τους όλους προσκεκλημένους του Δήμου, μεταξύ των οποίων και η αντιπροσωπεία της γερμανικής πόλης Molln εν όψει της επικείμενης Αδελφοποίησης (την Κυριακή 26/3).

Στέλνοντας το μήνυμα της ημέρας, ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Λαός, κλήρος και Αρχές σήμερα, τιμούμε τον Εθνικοαπελευρωτικό Αγώνα του 1821 που έδωσαν οι Έλληνες ενάντια σε κάθε πρόβλεψη ηττοπάθειας που τότε υπήρχε στην Ευρώπη. Για άλλη μια φορά οι Έλληνες αποδεικνύεται ότι διαψεύδουν τις σοβαροφανείς προβλέψεις. Αυτό είναι και σήμερα το μήνυμα.

Καλούμαστε να διαψεύσουμε όλες τις αρνητικές προβλέψεις που αφορούν την πορεία της χώρας και της κοινωνίας μας. Το ζητούμενο του Αγώνα ήταν η Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη, και είναι ακόμη ζητούμενο, δεν έχει ολοκληρωθεί. Γι’ αυτό και ο αγώνας συνεχίζεται και θα δικαιωθεί.

Πρέπει να είμαστε περήφανοι που ζούμε σ’ αυτή τη χώρα, έχουμε αυτή την ιστορία αλλά να σταθούμε και υπεύθυνα αντάξια απέναντί της».

Απευθυνόμενος στον κ. Αραβώση, τόνισε ότι: «Η περιοχή πρέπει να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου σας καθώς δυστυχώς πλήττεται από διάφορες φυσικές καταστροφές πάρα πολύ συχνά», υπογραμμίζοντας και την καλή συνεργασία του ΥΠΕΝ με τον Δήμο Πύργου.

Ο κ. Αραβώσης ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο για την φιλοξενία, και τόνισε με τη σειρά του την καλή συνεργασία των τελευταίων ετών τόσο με τον Δήμο Πύργου όσο και με όλους τους φορείς της Ηλείας και ευχήθηκε μια καλή αντιπυρική περίοδο.

Φωτογραφικό υλικό από την παρέλαση θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος