FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πηνειου: Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προυπολογισμού

Ημερομηνία: 25-04-2023 | Συντάκτης:

Η Πρωινή αποκαλύπτει γιατί η Αποκεντρωμένη ενέκρινε την αναμόρφωση- Το σκεπτικό της απόρριψης της προσφυγής Γεωργόπουλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Απορριπτική ήταν η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με την προσφυγή που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Πηνειού, Σάκης Γεωργόπουλος, σχετικά με την κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ψήφιση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που υπογράφει η προϊσταμένη του τμήματος στην Ηλεία, Άννα Μητροπούλου, η προσφυγή απορρίφθηκε επειδή ο προσφεύγων δημοτικός σύμβουλος, ως επικεφαλής της παράταξής του, δεν κατέθεσε εναλλακτική πρόταση επί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, όπως αυτή συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ελήφθη η κρινόμενη απόφαση.

Εκτός αυτού επισημαίνεται ότι πριν από τη συζήτηση του εν λόγω θέματος, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της παράταξής του αποχώρησαν από τη συνεδρίαση προτού συζητηθεί αναμόρφωση, με αποτέλεσμα η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού να ληφθεί με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών.

Παράλληλα, τονίζεται πως για την πρόταση αναμόρφωσης υπάρχει σχετική εισήγηση της Τεχνικής και της Οικονομικής Υπηρεσίας, ενώ προηγουμένως είχαν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από την Εκτελεστική επιτροπή για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, βάσει ανάλογων εισηγήσεων.

Ένας ακόμα λόγος απόρριψης της προσφυγής, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη, είναι το γεγονός ότι ο κ. Γεωργόπουλος ισχυρίστηκε μεν ότι είναι κατεπείγουσα η συνεδρίαση, αλλά αποδέχθηκε τη συνέχιση της συνεδρίασης και πρότεινε να αποφασιστεί στη συνέχεια το κατεπείγον του θέματος, παραμένοντας παρών στη συζήτηση.

«Ως εκ τούτου, εφόσον παρέμειναν στη διεξαγωγή της συνεδρίασης και στη συζήτηση του κρινόμενου θέματος, επί του οποίου λήφθηκε η υπ. Αριθμ.71/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού, έχουν αποδεχθεί το κατεπείγον της συνεδρίασης. Επομένως (…) δεν απαιτείται η ψήφιση και του κατεπείγοντος έκαστου θέματος προ της συζητήσεως αυτού. (…) Η πρόταση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου, συνιστά τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό», υπογραμμίζεται στο κείμενο της απόφασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος