FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Λαμπρές εκδηλώσεις περιλαμβάνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Ημερομηνία: 21-03-2024 | Συντάκτης:

Η 11η Λαμπαδηφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή στη Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων 

Λαμπρές εκδηλώσεις  περιλαμβάνει το πρόγραμμα  εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Το πρόγραμμα εορτασμού ξεκινάει από την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 9 π.μ. με επετειακές εκδηλώσεις στις Σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης του δήμου.   

Στις 11.00 π.μ. θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, Σχολικές Μονάδες  και Φορείς της πόλης στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων.

Οι εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 θα συνεχιστούν την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. με την 11η Λαμπαδηφορία από την Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων  με αφετηρία την ανατολική πλατεία της πόλης και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Μετά το πέρας της λαμπαδηφορίας θα ακολουθήσουν απαγγελία ποιημάτων, αναφορά στο έθιμο της λαμπαδηφορίας και  παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία  Κρεστένων. 

Λαμπαδηφορία εξάλλου έχει προγραμματιστεί  την Κυριακή και ώρα 7:30 μ.μ. και από  την Δημοτική Κοινότητα Βρίνας και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο,  με σημείο έναρξης την κεντρική πλατεία. Μετά το πέρας της λαμπαδηφορίας θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Οι εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα κορυφωθούν την Δευτέρα 25 Μαρτίου και στην έδρα του δήμου περιλαμβάνουν τα εξής:    

  • Ώρα 10.15:   Θα τελεστεί η δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης  στον Ιερό Ναό  Αγίου Γεωργίου  Κρεστένων.

 Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο  πανηγυρικός της ημέρας από την μαθήτρια του   Γενικού Λυκείου  Κρεστένων  Μαρία – Ραφαηλία Κουτσοπούλου  .

  • Ώρα 11.00:  Θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των Μαθητών των  Σχολικών Μονάδων και Μελών των Χορευτικών Τμημάτων  του Ομίλου «ΔΡΩΜΕΝΑ»  προ των Αρχών και του Λαού της πόλης επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.
  • Ώρα 11.15: Θα παρουσιαστούν  Εθνικοί χοροί από μαθητές τω Σχολικών Μονάδων Δημοτικού,  Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Κρεστένων  στην κεντρική πλατεία της πόλης.

      Τελετάρχης στις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζεται ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλειος Τσάμης.

Ανάλογες λαμπρές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821, θα γίνουν και στις υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος