FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: 45 αναφορές στο Συμπαραστάτη Δημότη και Επιχείρησης

Ημερομηνία: 11-06-2024 | Συντάκτης:

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου


Την Ετήσια Έκθεση των πεπραγμένων του 2023 παρέδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης η οποία περιλαμβάνει σαράντα πέντε αναφορές δημοτών για ζητήματα που χρειάστηκε να μεσολαβήσει προκειμένου να επιλυθούν.

Σύμφωνα με την έκθεση του Συμπαραστάτη Παναγιώτη Αλεβιζόπουλου που καλύπτει το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου – 31 Δεκεμβρίου 2023, δέχτηκε συνολικά 45 αναφορές, εκ των οποίων οι 31 ήταν έγγραφες ενώ οι υπόλοιπες 14 ήταν είτε τηλεφωνικές είτε διά ζώσης. Τα θέματα που τον απασχόλησαν αφορούσαν ζητήματα ύδρευσης, Δημοτολογίου-Ληξιαρχείου, Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού (τα περισσότερα), Τεχνικής  Υπηρεσίας, διοικητικά θέματα και εκδηλώσεων/προσκλήσεων

“Για ακόμη μια χρονιά, τα προβλήματα που μας απασχόλησαν αφορούν κυρίως σε βασικά θέματα λειτουργίας του Δήμου. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η συνδρομή του Συμπαραστάτη για την επίλυση ζητημάτων που θα μπορούσαν να είχαν άμεσα επιλυθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου. Επισημαίνουμε ότι το τελευταίο έτος γίναμε αποδεκτές μηνυμάτων της κακής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και του ανθρώπινου δυναμικού του, με αποτέλεσμα να ζητείται η συνδρομή του Συμπαραστάτη και η εμπλοκή του για τη διευθέτηση ζητημάτων που έπρεπε να είχαν απαντηθεί άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου. Τονίζουμε ότι γίναμε αποδέκτες παραπόνων είτε διότι οι απαντήσεις των υπηρεσιών του Δήμου δεν ήταν επαρκείς είτε διότι δεν συνέπρατταν στην ικανοποίηση των αιτημάτων των Δημοτών. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει προσπάθεια από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για την εξάλειψη τέτοιων θεμάτων και ότι θα προβεί σε βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών” επισημαίνει στην ετήσια έκθεση και καταλήγει με τις προτάσεις του, για την βελτίωση της διοίκησης και των σχέσεων της με τους δημότες.

«Όπως και τα προηγούμενα έτη συνεχίζουμε να θέτουμε και το 2024 ως στόχο την:

  • Βελτίωση της επικοινωνίας με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις,
  • Ενίσχυση της δράσης μας για την αποκατάσταση προβλημάτων ζωτικής σημασίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή
  • Προώθηση της συνεργατικής κουλτούρας και της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών.

Όλα αυτά τα έτη, ο Θεσμός του Συμπαραστάτη, αποδείχτηκε σημαντικό εργαλείο άμεσης επίλυσης των προβλημάτων, αμβλύνοντας τις εντάσεις μεταξύ των Δημοτών και του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Η παραίνεσή μας, προς το Δήμο, παραμένει όχι μόνο η βελτίωση των υπηρεσιών του αλλά η άμεση, αποτελεσματική και με ευγένεια ανταπόκριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου στις απαιτήσεις των Δημοτών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος