FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται βελτίωση της οδοποιίας σε Μακρίσια και Καλλίκωμο

Ημερομηνία: 23-12-2021 | Συντάκτης:

-Έργο προϋπολογισμού 151.000 ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ανοικτό διαγωνισμό για τη βελτίωση της οδοποιίας σε κοινότητες της ΔΕ Σκιλλούντος δρομολογεί η δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προϋπολογισμού 151.000 ευρώ, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης. Σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, το έργο προβλέπει τη βελτίωση της οδοποιίας στις Τ.Κ. Γρύλλου, Ν. Σκιλλουντίας, Σαμικού (Τσελεπί), Καλλικώμου και Μακρισίων, προκειμένου να αποκαταστήσει ζημιές στο οδικό δίκτυο, οι οποίες έχουν προέλθει από τη χρήση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών.

Στον Γρύλλο θα πραγματοποιηθούν εργασίες απόξεσης του υπάρχοντος οδοστρώματος σε τμήματα του δρόμου από την είσοδο της κοινότητας μέχρι και το ύψος της Εκκλησίας. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων
ανέρχεται περίπου στα 350 μέτρα ενώ το μέσο πλάτος των οδών είναι 4,50-5,50μ.

Στη Σκιλλουντία θα πραγματοποιηθούν εργασίες απόξεσης του υπάρχοντος οδοστρώματος, όπου απαιτείται, και εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήματα οδών εντός της κοινότητας. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων ανέρχεται περίπου στα 360 μέτρα ενώ το μέσο πλάτος των οδών είναι 4,50-5,50μ. Στο νεκροταφείο θα ασφαλτοστρωθεί δρόμος μήκους περίπου 50μ., για τον οποίο απαιτούνται και χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωσή του.

Στο Σαμικό θα ασφαλτοστρωθεί τμήμα οδού μήκους 300μ. Στα πρώτα 160μ. υπάρχει υφιστάμενη τσιμεντόστρωση πλάτους 4μ. περίπου, η οποία και θα ασφαλτοστρωθεί , ενώ τα υπόλοιπα 140μ. είναι χωματόδρομος, πλάτους 4,50μ περίπου, στον οποίο και θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης.

Στο Καλλίκωμο θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε ήδη ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που παρουσιάζει ρωγμές και καθιζήσεις, σε μήκος περίπου 150μ. και μέσου πλάτους 4,50μ., καθώς επίσης και σε ένα μικρό τμήμα δρόμου που οδηγεί στο νεκροταφείο μήκους 20μ. που έχει υποστεί φθορές.

Στον παλιό επαρχιακό δρόμο Κρεστένων – Μακρισίων, μετά το διυλιστήριο προς Μακρίσια, διαπιστώνεται καθίζηση οδοστρώματος σε μήκος περίπου 40 μέτρων και πλάτους τριών μέτρων. Για αυτό το λόγο, προτείνεται η αποξήλωση του οδοστρώματος στο τμήμα αυτό, οδοστρωσία με 3Α, ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτόστρωση όλου του τμήματος των 40 μέτρων επί 5,50 μέτρων. Οι προσφορές υποβάλλονται ως τις 14 Ιανουαρίου και η αποσφράγισή τους έχει οριστεί για τις 20 Ιανουαρίου του 2022.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος