FOLLOW US: facebook twitter

ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Απ’ το «εμβολιαστείτε και κάντε πάρτι», στο «εμβολιαστείτε και κάντε rapid»

Ημερομηνία: 23-12-2021 | Συντάκτης:

Όταν τα δεδομένα της πανδημίας αλλάζουν, είναι θεμιτό και αποδεκτό, η επιστημονική κοινότητα να ενημερώνει εκ νέου τον πολίτη, παρουσιάζοντας τεκμηριωμένα τα νέα ευρήματα και δίνοντας κατευθυντήριες οδηγίες για την ασφάλεια του. Το αθέμιτο της υπόθεσης, είναι η εργαλειοποίηση της επιστήμης με σκοπό τη χαλιναγώγηση της οργής ενός ψυχικά και οικονομικά στραγγαλισμένου λαού, και κυρίως, η κατάχρηση της λέξης «ελευθερία», με στόχο τη χειραγώγηση των πολιτών.

Είναι γεγονός ότι ο ερχομός της μετάλλαξης Omicron άλλαξε εντελώς τα δεδομένα της πανδημίας. Μέχρι στιγμής, είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι περισσότερο -άγνωστο το πόσο- μεταδοτική από την επικρατούσα μετάλλαξη Delta,
Τα παραπάνω, οδηγούν την μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη να λαμβάνει σκληρά, περιοριστικά μέτρα. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα περιέλθει σε καθεστώς αυστηρού και ολικού lockdown για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με σκοπό τον περιορισμό της υπερμετάδοσης. Στη Βρετανία, ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε να αποκλείσει περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα. Είπε ωστόσο ότι τυχόν νέα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν από το κοινοβούλιο. Η Γερμανία, μαζί με την Κύπρο και τη Γαλλία, αποφάσισε να εφαρμόσει πιο αυστηρούς κανόνες στους ταξιδιώτες από Βρετανία, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να παραμένουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξή τους, ανατρέποντας τα σχέδια διακοπών. Η Γαλλία μειώνει δραματικά τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις μέρες των εορτών. Η Ισπανία πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση σήμερα προκειμένου να αναλύσει την εξέλιξη της πανδημίας και να συζητήσει την υιοθέτηση νέων μέτρων.

Στην Ιταλία, αύριο, η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει επίσης έκτακτη συνεδρίαση. Στο τραπέζι ενδεχομένως να τεθούν επιλογές όπως οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, ο περιορισμός του χρόνου ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και πιθανώς να απαιτείται από τους νοσήσαντες και τους μη εμβολιασμένους να κάνουν τεστ Covid για να παίρνουν μέρος σε μεγάλες εκδηλώσεις. Η Ελβετία θα αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από μεγάλα τμήματα της δημόσιας ζωής, όπως εστιατόρια, μουσεία και γυμναστήρια. Στην Ιρλανδία, από αυτήν την εβδομάδα, μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι και αθλητικοί χώροι θα κλείσουν στις 8 μ.μ. Στην Αυστρία, ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός από τον Φεβρουάριο. Στην Πολωνία, επιστρέφουν σε τηλεκπαίδευση.

Είναι προφανές, ότι μέσα σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση κάτι έπρεπε να κάνει.

Μετά τα σφοδρά πυρά που δέχτηκαν από την αντιπολίτευση τα κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή rapid test και στους εμβολιασμένους και μάλιστα με δική τους χρέωση, για τα ρεβεγιόν των ημερών, αλλά και το «άδειασμα» από μέλη της επιτροπής των ειδικών ότι δεν έχει γίνει από μέρους της τέτοια εισήγηση, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το εκ νέου άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας για δύο self test τα οποία θα δοθούν δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

Είναι πια φανερό ότι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την κυβέρνηση. Η μετάλλαξη ΄Όμικρον επελαύνει, το ΕΣΥ έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του, και το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι να κινηθεί η οικονομία στη διάρκεια των γιορτών και μετά βλέπουμε.Η επιτροπή των ειδικών έχει οδηγηθεί σε αναγκαστικές διακοπές, οι αποφάσεις παίρνονται στο Μέγαρο Μαξίμου αφού μετρηθεί το πολιτικό κόστος με τις διαρροές που γίνονται για να αποτιμηθούν οι αντιδράσεις.

Όταν επιβλήθηκε υποχρεωτικό rapid testing στους ανεμβολίαστους πολίτες, με τα έξοδα δικά τους, υπήρχαν αρκετοί που χειροκροτούσαν πανηγυρικά. Οι πολίτες υποχρεώθηκαν σε ιατρική πράξη, χωρίς κρατική μέριμνα για την κάλυψη του κόστους του μέτρου που επέβαλε η πολιτεία, με την κυβέρνηση να αναμασά συνεχώς την τσίχλα της «ατομικής ευθύνης».

Ο πρωθυπουργός από την εμφάνιση των πρώτων εμβολίων άφησε να εννοηθεί με πλήρη σαφήνεια ότι εμβολιασμός σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα. «Επιχείρηση Ελευθερία», είπαν. Έκτοτε, η υπόσχεση ότι ο εμβολιασμός σημαίνει για τους εμβολιασμένους λήξη της πανδημίας και επιστροφή στην κανονικότητα, ρίζωσε στα μυαλά των πολιτών, με την κυβέρνηση φυσικά να γνωρίζει πως επικοινωνεί το λάθος μήνυμα.. Κανείς δεν τους είπε ότι μεταδίδουν εξίσου. Κανείς δεν τους είπε ότι η ανοσία εξασθενεί και θα χρειαστούν αναμνηστικές δόσεις, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για τη δημόσια υγεία και πρέπει να τις κάνουν χωρίς να πάρουν data και 150 ευρώ. Κανείς δεν τους είπε ότι και με 65% εμβολιαστική κάλυψη θα μετράμε περισσότερους από 300 νεκρούς την εβδομάδα.

Η αλήθεια είναι μία και είναι σκληρή: ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος, σε προστατεύει από την βαριά νόσηση, θωρακίζει τον οργανισμό και συμβάλει στην αποφυγή δημιουργίας επικίνδυνων μεταλλάξεων αλλά δεν είναι η σωτήρια λέμβος. Ο εμβολιασμένος μεταδίδει, και είναι πολύ πιθανό να νοσήσει. Η κυβέρνηση αυτό το ήξερε καλύτερα από όλους μας, και απλώς έλεγε ψέματα. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει το υγειονομικό προσωπικό και να φτιάξει περισσότερες ΜΕΘ. Εμμένει στην ατομική ευθύνη.

Ατομική η ευθύνη των ανεμβολίαστων να ενημερωθούν, να εμβολιαστούν, και στη συνέχεια, όντες εμβολιασμένοι πλέον, θα αγοράσουν με ατομική ευθύνη το ατομικό τους rapid test με τα ατομικά τους έξοδα.

Ατομική ευθύνη παντού, κρατική πουθενά.

Και η ψήφος πάντως ατομική είναι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος