FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται το «λίφτινγκ» στο πάρκο Κούβελου

Ημερομηνία: 02-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

-Έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Σε τροχιά δημοπράτησης μπήκε η αναβάθμιση των υποδομών του Πολιτιστικού Πάρκου στο Κούβελο και η δημιουργία Πλανητάριου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Πύργου εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και στο τέλος του μήνα θα ανοίξουν οι προσφορές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Το έργο προβλέπει βελτίωση και αναβάθμιση στο υφιστάμενο κτίριο καθώς και στο περιβάλλοντα χώρο αυτού, περιλαμβάνοντας επισκευαστικές και κατασκευαστικές εργασίες επί του κτιρίου, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με την κατασκευή γηπέδων, την αναβάθμιση του χώρου περιπάτου, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και πρασίνου. Το έργο θα εξασφαλίζει στην ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑμεΑ στο χώρο.

Μεταξύ των εργασιών που θα εκτελεστούν είναι:

  • κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και τένις όπως και μικρού υπαίθριου αμφιθεάτρου
  • τοποθέτηση γυάλινου εξωτερικού ανελκυστήρα και μηχανικού αναβατορίου για την κάθετη μετακίνηση των ΑμεΑ
  • εργασίες αναμόρφωσης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων
  • εργασίες για τη στέγαση των χώρων πλανηταρίου και τηλεσκοπίου
  • αντικατάσταση περίφραξης, κατασκευή σκιάστρων, εργασίες ηλεκτροφωτισμού κ.α.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές καθώς οι διαδικασίες θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

«Είναι ένα έργο για το οποίο οι διαδικασίες της δημοπράτησης και της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα προκύψει, πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο. Θα γίνουν παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις στο Κούβελο. Είναι υποχρεωμένος να τις κάνει ο Δήμος, ώστε αμέσως μετά να δημιουργηθεί το Πλανητάριο, μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος με το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Το σύνολο του έργου θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ώστε να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός του Πλανηταρίου- που ήδη έχει στην κατοχή του το Πανεπιστήμιο- και να είναι έτοιμο προς χρήση.  Στο αθλητικό κέντρο θα γίνουν παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο και θα ελέγξουμε αν μπορούμε να εντάξουμε κάποιες εργασίες και στο παλιό κλειστό γυμναστήριο. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε, είτε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είτε κάποιο άλλο, ώστε να επισκευαστεί το «μπαλόνι» και να δοθεί ο χώρος προς χρήση», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot