FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία στο Λιμεναρχείο Κατακόλου

Ημερομηνία: 02-02-2024 | Συντάκτης:

Ελέγχθηκε η στατική επάρκεια του κτιρίου με πρωτοβουλία Νικολούτσου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στοχευμένες παρεμβάσεις, λειτουργικού και αισθητικού χαρακτήρα, στο κτίριο του Λιμεναρχείου στο Κατάκολο είναι η πρόταση που σχεδιάζει να καταθέσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να βελτιωθεί η σημερινή του εικόνα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πρωινή», μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες του νέου προέδρου -και πολιτικού μηχανικού- Κώστα Νικολούτσου ήταν να ελέγξει τη στατική επάρκεια του κτιρίου, δεδομένου ότι έχει εκφραστεί κατά το παρελθόν ανησυχία και προβληματισμός.

Ο ίδιος με την επαγγελματική του ιδιότητα έκανε μια πρώτη αυτοψία και στη συνέχεια, για να έχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ανέθεσε σε μελετητή έμπειρο και ειδικό σε ζητήματα στατικής επάρκειας να ελέγξει την καταλληλότητά του και να προτείνει λύσεις.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Νικολούτσος, το κτίριο απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ακατάλληλο και κατεδαφιστέο, σημειώνοντας ωστόσο ότι ενδεχομένως απαιτούνται επιμέρους παρεμβάσεις, που θα το βελτιώσουν τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

«Με πρωτοβουλία μου έγινε μια αυτοψία τόσο από μένα όσο και από ειδικό μελετητή για να διαπιστώσουμε την στατική επάρκεια του κτιρίου που στεγάζει το Λιμεναρχείο στο Κατάκολο και για να μην αιωρείται αμφιβολία στους πολίτες και στους εργαζόμενους που στεγάζονται εκεί. Ακολουθώντας αυστηρά τις προβλεπόμενες επιστημονικές μεθόδους, διαπιστώσαμε ότι σε γενικές γραμμές το κτίριο είναι σε καλή κατάσταση. Η άποψή μας είναι πως χρειάζονται ορισμένες επιμέρους παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητά του αλλά και την αισθητική του εικόνα», ανέφερε ο κ. Νικολούτσος και πρόσθεσε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, εφόσον του ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι ως θεσμός πρόθυμο να βοηθήσει στο να δρομολογηθεί το σχέδιο παρεμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έγινε πρόχειρος διαγωνισμός για να διερευνηθεί η δυνατότητα μεταστέγασης του Λιμενικού Σώματος σε άλλο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής» δεν υπήρξε ενδιαφέρον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia