FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται στις 7 Μαΐου ο δρόμος Άγιος Ιωάννης-Κατάκολο

Ημερομηνία: 14-04-2020 | Συντάκτης:
Υπεγράφη από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών η προκήρυξη του έργου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει σταδιακά η αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου που ενώνει το Κατάκολο με τον Πύργο, καθώς υπεγράφη από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής & Διοίκησης και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο η προκήρυξη του υποέργου «Τμήμα B: Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο», του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακού δικτύου από Κατάκολο (διασταύρωση Αγίου Ανδρέα) έως την είσοδο του Πύργου (σιδηροδρομική γραμμή)», προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, που εντάσσεται στα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Παρέμβασης (ΟΧΕ) Κατάκολο- Πύργος – Αρχαία Ολυμπία. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και η δημοπράτησή του (καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών) ορίστηκε για την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020.

Με τον σχεδιασμό αυτό  και με την προώθηση της κατασκευής της οδού Λαστεΐκων-Αγίου Ιωάννη- Κατάκολο υλοποιείται η παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη και σε συνδυασμό με το υπάρχον τμήμα (Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο) δημιουργείται απ’ ευθείας σύνδεση του Λιμένα Κατακόλου με την Ε.Ο. Πάτρας – Πύργου, για την άμεση πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία και τους υπόλοιπους προορισμούς του Νομού.

Το υπόλοιπο τμήμα της επαρχιακής οδού Πύργος-Άγιος Ιωάννης λειτουργικά, με την ολοκλήρωση του νέου άξονα, θα εξυπηρετεί κυρίως τοπικές συνδέσεις μεταξύ Πύργου-Κατάκολου και μπορούν πλέον να υλοποιηθούν παρεμβάσεις αναπλάσεων των πεζοδρομίων, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο παρόδιος χώρος για περπάτημα και ποδηλασία σε συνδυασμό με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην οδό, που θα μειώνουν τις υψηλές ταχύτητες, ώστε να αναδειχθεί η λειτουργία αναψυχής της οδού σε ένα φιλικότερο περιβάλλον με τον εξωραϊσμό των παράπλευρων επιφανειών της οδού. Η υλοποίηση του έργου είναι αίτημα πολλών ετών και η ολοκλήρωσή του θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και θα δώσει ώθηση αναπτυξιακή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος