FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: “Μένουμε σπίτι-Μένουμε χωρίς δώρο”

Ημερομηνία: 14-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην εξαίρεση από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που έλαβαν εργαζόμενοι άλλων κλάδων και φορέων του δημοσίου τομέα,  αναφέρεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, παρότι όπως τονίζει, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τόσο στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα όσο και στην καθημερινή υγιεινή των πόλεων.

Όπως τονίζει η αδικαιολόγητη αυτή εξαίρεση από την έκτακτη χορήγηση δώρου δείχνει για μία ακόμη φορά την αναλγησία και την απαξίωση όλων των αρμοδίων για τον πιο ματοβαμμένο κλάδο του ελληνικού δημοσίου τομέα.

“Παραμονές του Πάσχα μένουμε ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ, αλλά βρισκόμαστε στους δρόμους για την προστασία της Δημόσιας Υγιεινής και την εξυπηρέτηση των πολιτών.Η δική τους αναγνώριση είναι το πιο μεγάλο ηθικό δώρο που εισπράττουμε καθημερινά και καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν μπορεί να μας τη στερήσει.

Με μειωμένο προσωπικό χωρίς τα απαραίτητα πολλές φορές μέσα και με πλήθος αρμοδιοτήτων δυσανάλογων των δυνάμεών της η Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει και πάλι μεγάλο βάρος από το βάρος αυτής της υγειονομικής κρίσης, πιστή στο κοινωνικό της χαρακτήρα και στην υποχρέωση της απέναντι στους πολίτες τους οποίους υπηρετεί.

Και ενώ με όλες τις δυνάμεις της ρίχνεται στη μάχη, αντί να ενισχυθεί με προσωπικό κάποιοι προχωρούν σε εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες εκμεταλλευόμενοι μια σειρά τροπολογιών που περιορίζουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Η Κυβέρνηση παρότι έδωσε το δικαίωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσλάβει έκτακτο προσωπικό για κατεπείγουσες ανάγκες κάποιοι όμως δεν το εκμεταλλεύονται και εξακολουθούν να προάγουν την εξυπηρέτηση ιδιωτικώνσυμφερόντων.

Ευχαριστούμε τους Δημάρχους που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα μας αλλά θα τους θέλαμε όμως δίπλα μας και εάν προκύψει θέμα μείωσης μισθών, περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος αλλά και να στηρίξουν και να ενισχύσουν το Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών τους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν διαχρονικά αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις δύσκολων συνθηκών στο παρελθόν, ότι και φιλότιμο έχουν και αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στο λειτούργημα που επιτελούν και απέναντι στους πολίτες που υπηρετούν.Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή κάνουν και πάλι το καθήκον τους μέσα από όλες τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται αγόγγυστα και με συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε.

Δεν πρέπει να γίνει η πανδημία ευκαιρία κατεδάφισης εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Σεβασμός λοιπόν σε όλους αυτούς του εργαζόμενους που χθες σήμερα και αύριο συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν την κοινωνία όρθια σε πρωτόγνωρες και εξαιρετικές δύσκολες καταστάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος