FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται η κτιριακή αναβάθμιση των Δικαστηρίων Πύργου

Ημερομηνία: 31-08-2021 | Συντάκτης:
-Με προϋπολογισμό 163.000 ευρώ από το ΤΑΧΔΙΚ

Σε τροχιά δημοπράτησης μπαίνει, έπειτα από αρκετό καιρό, η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, καθώς δημοσιεύτηκε η σχετική προκήρυξη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας.

Η σχετική μελέτη προβλέπει εργασίες που θα εκτελεσθούν στο κτίριο των δικαστηρίων, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, με σκοπό τη βελτίωση και τον  εξωραϊσμό του, χωρίς να αλλοιωθούν ο χαρακτήρας και η αρχιτεκτονική του κτίσματος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 163.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών  ορίστηκε η 28η Σεπτεμβρίου του 2021, ενώ η ηλεκτρονική  αποσφράγιση  των  προσφορών  θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου.

Η δημοπράτηση της αναβάθμισης του κτιρίου είχε προαναγγελθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο του ΤΑΧΔΙΚ, Παναγιώτη Αλεξανδρή, στο πλαίσιο της επίσκεψής στον Πύργο για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν τα κτιριακά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, είχε υπογραμμίσει τότε την ανάγκη αντιμετώπισης των κτιριακών προβλημάτων στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας έχει από χρόνια αναλάβει πρωτοβουλίες και έχει ξεκινήσει προσπάθειες για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των φθορών του δικαστικού Μεγάρου Πύργου, ώστε να ανταποκρίνεται στην αποστολή του ως ένας χώρος στον οποίο απονέμεται η δικαιοσύνη και στον οποίο οι εισερχόμενοι θα πρέπει να συναισθάνονται ότι γίνεται μια ιερή διαδικασία – και αυτή πρέπει να την αποπνέει το ίδιο το δικαστικό Μέγαρο Πύργου», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρουλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος