FOLLOW US: facebook twitter

Κάηκαν περίπου 60 με 70 στρέμματα στην Κορυφή – Πεπεισμένη για εμπρησμό η Πυροσβεστική

Ημερομηνία: 31-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εκούσιο εμπρησμό βλέπουν πίσω από την προχθεσινή πυρκαγιά στην Κορυφή τα αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, καθώς θεωρούν ότι βράδυ Σαββάτου είναι σχεδόν απίθανο να προκλήθηκε πυρκαγιά από αμέλεια στο συγκεκριμένο σημείο, σε σκουπίδια κοντά στο πρανές.

Επιπλέον εκτιμούν ότι το προχθεσινό συμβάν πιθανότατα συνδέεται με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κοντινό σημείο πριν από έναν μήνα περίπου, κάτι που ενισχύει τις υποψίες τους ότι υπάρχει πρόσωπο που επιδιώκει τον εμπρησμό, δίχως όμως να μπορούν ακόμα να προσδιορίσουν τα κίνητρα.

Το Ανακριτικό τμήμα της ΠΥ Πύργου έχει ήδη λάβει τις πρώτες καταθέσεις για να σχηματίσει την πρώτη εικόνα, συλλέγοντας παράλληλα κάθε στοιχείο ή πληροφορία που μπορεί να χρησιμεύσει. Ωστόσο, δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο εύρημα που να μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη ή προσαγωγή υπόπτου ή υπόπτων.

Σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς, κάηκαν περίπου 60 με 70 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της Κορυφής και των Φωναϊτίκων είναι σε εγρήγορση μετά τις απανωτές πυρκαγιές, αφού τέθηκαν σε κίνδυνο οι αγροτικές τους καλλιέργειες αλλά και τα σπίτια τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος