FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Αβραμόπουλος : «Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των εμπόρων»

Ημερομηνία: 18-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

–          Πρόταση για Συνδιάσκεψη Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας

–          Τι ειπώθηκε στην συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Βαρθολομιού

Πρόταση για την πραγματοποίηση της πρώτης συνδιάσκεψης των Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και με την συμμετοχή του Επιμελητήριου, κατέθεσε ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Υπουργός και Υποψ. Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά στην διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής.


Σημειώνεται πως ο κ. Αβραμόπουλος έχει ήδη συναντηθεί με τους αντίστοιχους συλλόγους άλλων περιοχών ενώ, ήδη προγραμματίζονται και επόμενες συναντήσεις.

Οι μετέχοντες «αγκάλιασαν» την πρόταση καθώς διαβλέπουν σε αυτήν μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν με συναδελφικότητα και ενότητα τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την υπερδεκαετή οικονομική κρίση, την έλευση της πανδημίας, την  ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις.

Μέσω της ώσμωσης ιδεών οι εκπρόσωποι όλων των εμπορικών συλλογών της Ηλείας θα έχουν την δυνατότητα να καταλήξουν σε κάποια κοινά συμπεράσματα, προς όφελος της αγοράς και του επαγγελματία και την επίτευξη κοινών στόχων.

Στη συνέχεια της συνάντησης στην οποία μετείχε και η υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ, Ηλείας Μαριάννα Σταθοπούλου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι παριστάμενοι επιχειρηματίες ενημέρωσαν τον κ. Αβραμόπουλο για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο εμπορικός κόσμος της περιοχής.

Πρώτη διαπίστωση – κατά την διαλογική συζήτηση –  ήταν η ανάγκη στήριξης εμπόρων και επαγγελματιών που λόγω των ανατιμήσεων βλέπουν την καταναλωτική κίνηση να μειώνεται με επακόλουθη μείωση των τζίρων τους, την ίδια στιγμή που τα έξοδα και τα «πάγια» να αυξάνονται.

Με έμφαση τονίστηκε η ανάγκη  ενεργοποίησης δράσεων για την σύνδεση του τουρισμού –  που όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πρέπει να τονωθεί – με το εμπόριο και τον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Αβραμόπουλος που υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους  μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι Εμπορικοί Σύλλογοι είναι πολύτιμοι συνεργάτες και στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας. 

Στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία, έθεσε σε προτεραιότητα την στήριξη της αγοράς, υποστήριξε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλες τις πρωτοφανείς κρίσεις που αντιμετωπίσαμε.

Ελήφθησαν σημαντικά μέτρα στήριξής τους και μειώθηκαν τα κόστη λειτουργίας των επιχειρήσεων κάτι που συνέβαλλε στη βιωσιμότητα τους.

Στόχος μας είναι και στην επόμενη τετραετία να συνεχίσουμε να παρέχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και εχέγγυα ώστε οι εμπορικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις όποιες προκλήσεις προκύψουν.

Άμεση προτεραιότητα, είναι ο σχηματισμός μιας σταθερής, Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι μπορεί να εγγυηθεί σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, χωρίς αιφνιδιασμούς. Μιας κυβέρνησης που έχει μακροπρόθεσμο, καλά μελετημένο, σχέδιο»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia