FOLLOW US: facebook twitter

Δημιουργούν εταιρεία μη κερδοσκοπικού σκοπού με την ονομασία «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ»

Ημερομηνία: 24-03-2024 | Συντάκτης:

-Καθοριστικό βήμα από Δήμους, Ι.Μ. Ηλείας, Πατριαρχείο και Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο

-Θα διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από διασυνοριακά ευρωπαϊκά προγράμματα

-Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στην Αθήνα, υπό την Προεδρία του Ηλείου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη  Ανδρέα Νικολακόπουλου

Στο  επόμενο, και σίγουρα στο καθοριστικότερο, βήμα προχωρούν τρεις Δήμοι  και η Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας σε συνεργασία με το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης  δίνοντας νομική υπόσταση στο εγχείρημα που αφορά στην διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από διασυνοριακά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη στο Πατριαρχείο και την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα, την Παρασκευή 22/03/2024 στα γραφεία του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου,  όπου και  αποφασίστηκε  να λάβει σάρκα και οστά η νομική μορφή του εγχειρήματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Ηλείου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου ο οποίος στηρίζει εμπράκτως την πρωτοβουλία των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αναφορικά με την κοινή  υποβολή  προτάσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Υπενθυμίζεται ότι  ο κ. Νικολακόπουλος συμμετείχε και στη συνάντηση με τον Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη όπου και είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι μέσα από την διαρκή και μεθοδική δουλειά αλλά και την απαιτούμενη συνεργασία, θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες για την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον.

Ειδικότερα, στη συνάντηση στην Αθήνα αποφασίστηκε να προωθηθεί προς τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πύργου, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ι.Μ. Ηλείας και τα  Διοικητικά Συμβούλια των υπολοίπων φορέων η πλήρης πρόταση για να εγκριθεί η συμμετοχή στην δημιουργία εταιρείας μη αστικού και κερδοσκοπικού σκοπού με την ονομασία «Αμφικτυονία Επειών Γη»

Ο σκοπός της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αμφικτυονία Επειών Γη» είναι κοινωφελής και αναπτυξιακός και σε καμία περίπτωση δε θεωρείται κερδοσκοπικός-εμπορικός. Η εταιρεία σκοπεύει στην  ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών προκειμένου να καταστεί  η έγκυρη φωνή της προώθησης των Ευρωπαϊκών συνεργιών σε θέματα κυρίως τεχνολογίας, μεταφοράς τεχνολογίας, Τουριστικής, Αθλητικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Πιο συγκεκριμένα η  εταιρεία «Αμφικτυονία Επειών Γη» αποσκοπεί στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από διασυνοριακά ευρωπαϊκά προγράμματα αξιοποιώντας αναπτυξιακές ευκαιρίες που αφορούν στην ανταλλαγή κουλτούρας, στην οικονομία και επιχειρηματικότητα, την δημιουργία ερευνητικού κέντρου καθώς και στην υλοποίηση δράσεων για τη δημιουργία υποδομών, με βασικές κατευθύνσεις την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την οικονομία-επιχειρηματικότητα, τις υποδομές, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καταστατικό της εταιρείας προβλέπει  τη συμμετοχή στο μέλλον και άλλων εταίρων όπως άλλοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς του ευρύτερου Δημοσίου τομέα κ.α.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στα γραφεία του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου υπό την Προεδρία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου από την Ηλεία συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας με τον  Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού  Γιώργο Σκλαβενίτη και τον  Γιώργο Σαραντόπουλο Συντονιστή  των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής,ο  Αναπληρωτής Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Σωτήρης Παπαηλιού.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος εκπροσωπήθηκε δια του Νομικού Εκπροσώπου της Ι.Μ . Ηλείας. Επίσης ο   Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και Ηγούμενος της Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Βλατάδων Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος, οι Πρόεδρος και ο  Γ.Γ του Ελληνοιταλλικού Επιμελητηρίου κ.κ. Γιάννης Τσαμίχας και  Παναγιώτης Βαμβακάρης αντίστοιχα και  ο  Γιάννης Γαρύφαλλος Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικό Ινστιτούτο Προώθησης Ευρωπαϊκών Συνεργειών».

Να αναφερθεί τέλος ότι  η εταιρεία  μη αστικού και κερδοσκοπικού σκοπού  «Αμφικτυονία Επειών Γη» θα διεκδικήσει τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στην Ηλεία σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος