FOLLOW US: facebook twitter

Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: “Φεύγουν δικαστικοί υπάλληλοι και δεν διορίζεται κανείς!”

Ημερομηνία: 01-03-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


“Σε επικίνδυνα νούμερα, έχει συρρικνωθεί ο αριθμός των δικαστικών υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας” δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάσης Θεοδόσης στη διάρκεια συνέντευξης τύπο του Δ.Σ. στην οποία αναφέρθηκαν στους λόγους που αποφασίστηκε από την έκτακτη γενική τους συνέλευση, αποχή από τα καθήκοντα τους έως και τις 4 Μαρτίου.
Σημειώνεται, ότι οι κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας είναι περισσότερες από δώδεκα (12) γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του και στην διεκπεραίωση των υποθέσεων.

“Θεωρούμε ότι η ποιότητα της Δικαιοσύνης εξαρτάται και από την επάρκεια (αριθμητική και ποιοτική) των δικαστικών υπαλλήλων. Δυστυχώς το Πρωτοδικείο μας αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρό πρόβλημα αναφορικά με τον αριθμό των δικαστικών υπαλλήλων που υπηρετούν και που έχει συρρικνωθεί σε πολύ επικίνδυνα νούμερα. Έχουν γίνει και από τον πρόεδρο του Πρωτοδικείου και από το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου συνεχείς αναφορές και διαμαρτυρίες στο Υπουργείο και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση” είπε και πρόσθεσε πως “Βγήκαμε λοιπόν μπροστά για να διεκδικήσουμε τον διορισμό υπαλλήλων για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων που έλεγαν ένας υπάλληλος θα φεύγει ένας θα διορίζεται. Απεναντίας φεύγουν συνεχώς υπάλληλοι και δεν διορίζεται κανείς … “.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε, ο θεσμός της κινητικότητας που τα τελευταία τρία χρόνια το υπουργείο προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, δεν έχει αποδώσει, ούτε πρόκειται να αποδώσει γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον απο υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών. “Σα διοικητικό συμβούλιο έχουμε έρθει σε επαφή με αρκετούς δικηγορικούς συλλόγους και προσπαθούμε να δώσουμε στο πρόβλημα προέκταση γεωγραφική” σημείωσε.

Με την ευκαιρία της συνέντευξης, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στο λαό της Ουκρανίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος