FOLLOW US: facebook twitter

Διήμερη κατάληψη στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 08-02-2024 | Συντάκτης:

-Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι δικηγόροι της πόλης

-Το αίτημά μας είναι δίκαιο και ρεαλιστικό, τόνισε στην «Πρωινή» ο αναπλ. δημάρχου Ήλιδας και ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, Μάκης Παπαγιαννόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Κλιμακώνουν δυναμικά τον αγώνα τους οι δικηγόροι της Αμαλιάδας, καθώς αποφάσισαν να προχωρήσουν από σήμερα σε διήμερη κατάληψη του κτιρίου που στεγάζει το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας.

Η απόφαση ελήφθη χθες το μεσημέρι, έπειτά από τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης που συγκάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, και σε συνεννόηση με το Σωματείο Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η συμμετοχή στη συνέλευση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, ενώ συζητήθηκαν ακόμα και προτάσεις για περισσότερες μέρες κατάληψης.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου και αναπλ. δημάρχου Ήλιδας, Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ο αγώνας για την αποτροπή της κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν και να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Συνεχίζουμε δυναμικά και με αποφασιστικότητα τον δίκαιο αγώνα μας για να αποτραπεί η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου. Μετά τη μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, αποφασίσαμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την κατάληψη του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας τουλάχιστον για σήμερα και αύριο και θα αποφασίσουμε εκ νέου ανάλογα με τις εξελίξεις», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το αίτημά τους είναι απόλυτα δίκαιο και τεκμηριωμένο.

«Περιμένουμε πλέον την ανάρτηση του νομοσχεδίου στη διαβούλευση, για να δούμε και επίσημα τι προβλέπει. Η άποψή μας και η θέση μας είναι γνωστή και αταλάντευτη. Η διατήρηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας ως έχει είναι ένα αίτημα ρεαλιστικό και αδιαμφισβήτητα τεκμηριωμένο με βάση όλα τα πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα που ισχύουν. Αυτά που έχουν εξαγγελθεί περί συγχώνευσης με το Πρωτοδικείο του Πύργου, όχι μόνο δεν θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης, αλλά θα επιβαρύνουν με πρόσθετη ταλαιπωρία τους κατοίκους της Αμαλιάδας και της βόρειας Ηλείας», τόνισε ο κ. Παπαγιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot