FOLLOW US: facebook twitter

Ο Διεθνολόγος Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης στον Πύργο

Ημερομηνία: 31-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

gialouridis

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής της Διεθνούς Πολιτικής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Κοσμήτορας  του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και ένας από τους πλέον ειδικούς όσον αφορά στα εθνικά και διεθνή θέματα, αναμένεται να έρθει να μιλήσει στον Πύργο το  Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στις 20.30 το βράδυ, στο Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από  την Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ν. Ηλείας. Τίτλος της ενδιαφέρουσας ομιλίας “Εθνική Στρατηγική μεταξύ δύο αιώνων: Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Κίνδυνοι”. Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο των Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη, Μερσίλειας Μ. Αναστασιάδου, Διεθνής Πολιτική: ”Θεωρία και Πράξη, Κύπρος, τη ύστατη ώρα”, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης 2016

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης είναι Καθηγτής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία, Πολιτική Επιστήμη, Διεθνείς Σχέσεις και Διεθνές Δίκαιο στα Πανεπιστήμια Tubingen, Freiburg και Bochum, Ομοσπονδιακή Γερμανία. Ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Bochum (Magna Cum Laude), διατελώντας υπότροφος του Ιδρύματος Friedrich Naumann και της Γερμανικής Ακαδημίας Υποτροφιών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων,  του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και του Κυπριακού Κέντρου Μελετών. Διδάσκει στις Ανώτατες Σχολές όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Σειρά άρθρων και μελετών του δημοσιευθήκαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ είναι συγγραφέας βιβλίων και μονογραφιών στην ελληνική, αγγλική, καθώς και γερμανική γλώσσα και επιμελητής συλλογικών έργων. Διδάσκει διεθνή πολιτική, διαχείριση κρίσεων, εξωτερική πολιτική και ΜΜΕ και πολιτιστική διπλωματία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος