FOLLOW US: facebook twitter

Διαβεβαίωση του Υφ. Παιδείας στον Ανδρέα Νικολακόπουλο: «Οι Πανεπιστημιακές Σχολές σας θα παραμείνουν ακλόνητες»

Ημερομηνία: 07-10-2019 | Συντάκτης:

Οι Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία παραμένουν σε πεδίο σταθερότητας, χωρίς κάποια αιφνιδιαστική αλλαγή και με την προοπτική της ενίσχυσής τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό τόνισε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης στον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλο, κατά την συνάντησή τους που έγινε μετά από επίσκεψη του δεύτερου στο γραφείο του κυβερνητικού παράγοντα, αποκλειστικά για τα ζητήματα των Σχολών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Νικολακόπουλος μεταφέροντας την αγωνία αλλά και τις ανησυχίες του Δήμου ‘Ηλιδας και των φορέων της περιοχής μετά και τις αιτήσεις καθηγητών για την μετακίνησή τους από την Σχολή της Αμαλιάδας, ζήτησε να υπάρξει πιο σαφή και ξεκάθαρη εικόνα από πλευράς Υπουργείου.

Είναι αδιανόητο – είπε ο Ηλείος βουλευτής – να γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στήριξης της Σχολής και οι καθηγητές που αποτελούν τα βασικά «εργαλεία» της, να κρατούν στάση φυγής την οποία και κρίνουμε απαράδεκτη όσο και περίεργη.

Παράλληλα, ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε στον Υφυπουργό Παιδείας ότι πρέπει να επιστρέψει το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στην Γεωπονική Σχολή στην Αμαλιάδα, εκεί δηλ. που ουσιαστικά ανήκει και είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα μια εξαιρετική θετική πορεία, άξια παραδειγματισμού και για άλλες σχολές της Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος