FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: “Απροστάτευτοι οι εμπειροτέχνες εργολάβοι”

Ημερομηνία: 07-10-2019 | Συντάκτης:

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των εμπειροτεχνών εργολάβων θίγονται σημαντικά με το νέο  προεδρικό διάταγμα 71/2019 που δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη για τις προϋποθέσεις χορήγησης ή αναθεώρησης των πτυχίων τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από την εγγραφή τους στο νέο μητρώο εργοληπτικών επιχειρήσεων δημοσίων έργων (ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε.) και να εμποδίζεται οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς για την ανάληψη δημοσίων έργων.

Το πρόβλημα παραμένει ανοιχτό από το 2016 παρά τις συνεχείς επισημάνσεις που έχουν κατατεθεί τόσο από τον πανελλήνιο σύνδεσμο εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων σε νομαρχιακά μητρώα, όσο και από το Συμβούλιο  Επικρατείας.

Οι εμπειροτέχνες εργολάβοι δημοσίων έργων στηρίζουν διαχρονικά την ανάπτυξη της χώρας, αναλαμβάνοντας μικρά, αλλά κρίσιμης σημασίας δημόσια έργα (αντιπλημμυρικά, οδοποιίες, χωματουργικά). Η σημερινή αδιαφορία κρατά ’’ομήρους’’ εκατοντάδες εμπειροτέχνες εργολάβους σε όλη τη χώρα, και μπορεί  να τους οδηγήσει στην έξοδο από το επάγγελμα, δημιουργώντας ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη μειωμένη οικοδομική δραστηριότητα.

Για τους λόγους αυτούς, κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό υποδομών για το αν προτίθεται να προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος και την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εμπειροτεχνών εργολάβων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος