FOLLOW US: facebook twitter

Διαβεβαίωση προέδρου ΕΛΓΑ στον δήμαρχο Πύργου: Θα αποζημιωθούν όλοι οι δικαιούχοι αγρότες αφού ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις

Ημερομηνία: 06-05-2021 | Συντάκτης:

Την διαβεβαίωσή του ότι οι αγρότες του δήμου Πύργου που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τον παγετό και τις χαλαζοπτώσεις του Φεβρουαρίου θα αποζημιωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ που δικαιούνται, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζος απαντώντας σε σχετική επιστολή του δημάρχου Πύργου Τ. Αντωνακόπουλου.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Λυκουρέντζος, μεταξύ άλλων, τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ) και το Οικονομικό Επιτελείο είναι ενήμεροι για την κατάσταση των αγροτών και όσο για το χρόνο πληρωμής των αποζημιώσεων, αυτός εκτιμάται ως προς την περίοδο κατά την οποία ο κύριος όγκος των αγροτικών προϊόντων θα διατίθεται είτε για την εσωτερική αγορά είτε για εξαγωγές.

Ωστόσο ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρει στην επιστολή του ότι οι χρειάζεται να διαβούν ορισμένα στάδια μέχρι να φτάσουν στην αποζημίωση:

Το πρώτο στάδιο είναι καταλυτικής σημασίας για να επιτύχουμε ευκρινή, ακριβή εκτίμηση της κατάστασης με την συνεργασία των αιρετών εκπροσώπων, Δημάρχων και των αιρετών των Αγροτικών Συλλόγων και  Συνεταιρισμών.

  • Το δεύτερο στάδιο είναι το εκτιμητικό έργο, το οποίο θα υλοποιήσει ο ΕΛ.Γ.Α. και το οποίο θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χρονικής περιόδου της υποβολής δηλώσεων ζημίας. Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του εκτιμητικού έργου, ο ΕΛ.Γ.Α. θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις πληρωμές.
  • Το τρίτο στάδιο είναι η διασφάλιση του απαιτούμενου κεφαλαίου, το οποίο ήδη επιχειρείται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιο Λιβανό μέσω της πρωτοβουλίας του τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου το απόγευμα στην διάσκεψη των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος