FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 07/05/2021

Ημερομηνία: 07-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ικανοποίηση για τη ΣΔΙΤ Τριανταφυλλιάς

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά εξέφρασε ο Πατρινός διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκος Μαντζούφας, τονίζοντας ότι μετά τη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κεντρική  Μακεδονία (Σέρρες), η Δυτική Ελλάδα αποκτά την 4η σύγχρονη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων. Ο κ. Μαντζούφας επισήμανε ότι κοινό χαρακτηριστικό όλων ήταν πως έγιναν με Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και δήλωσε υπερήφανος που κατά τη δεκαετή του παρουσία ως επικεφαλής των ΣΔΙΤ ωρίμασαν, συμβασιοποιήθηκαν, ολοκληρώθηκαν σημαντικά περιβαλλοντικά έργα σε έναν τομέα που η Ελλάδα ήταν από τους τελευταίους της Ευρώπης.

Διαβούλευση

Την Κοινότητα Παλαιοχωρίου θα επισκεφθεί άμεσα ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρ. Μαρίνος, για να συζητήσει με τους κατοίκους το θέμα που έχει ανακύψει μετά την απόφαση-πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιοχωρίου σχετικά με την απαγόρευση κίνησης οχημάτων μπροστά από τον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου. «Δημότες και Δήμαρχος στη βάση αμοιβαίου σεβασμού, θα συζητήσουμε και θα βρούμε τη λύση. Η υπόσχεσή μου για άμεση Δημοκρατία στο Δήμο ισχύει στο διηνεκές», ανέφερε.

Περιπέτεια υγείας

Σύντομη περιπέτεια υγείας πέρασε προ ημερών ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Καρδιολογική του ΓΝ Πύργου. Ο ίδιος με ανάρτησή του ευχαρίστησε τον εφημερεύοντα γιατρό στη ΝΜ Αμαλιάδας, Βαγγ. Δημητρόπουλο, τη νοσηλεύτρια Νίκη Τριχά και τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο πρόβλημα υγείας του, καθώς και όλο το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Καρδιολογικής κλινικής του ΓΝ Πύργου. Η στήλη του εύχεται περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Νέα φιλοζωική

Νομική υπόσταση απέκτησε χθες το Φιλοζωικό Σωματείο «Εθελοντές Αδέσποτων Ψυχών» απέκτησε υπόσταση, όπως γνωστοποίησε η δημοτική σύμβουλος Πύργου, Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη. Όπως ανέφερε, σκοπός είναι η παροχή βοήθειας και φροντίδας στα αδέσποτα ζώα καθώς και η διεκπεραίωση κάθε επιθυμητής υιοθεσίας με τις νόμιμες πάντα διαδικασίες, διευκρινίζοντας πως η δράση του σωματείου δεν συνεπάγεται τη συλλογή κάθε αδέσποτου ζώου στους ιδιωτικούς μας χώρους. Παράλληλα, ευχαρίστησε τη δικηγόρο Μαριάννα Σταθοπούλου που ανέλαβε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τον φοιτητή γραφιστικής Δημοσθένη Μπεβούδα για τη δημιουργία του λογοτύπου καθώς και όσους συνέδραμαν με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση του εγχειρήματος

Διαμαρτυρία για την «ανοχύρωτη» Παθολογική

Με εντελώς ανοχύρωτη την Παθολογική Κλινική και εκτεθειμένους σε μεγάλο κίνδυνο τους ασθενείς βρήκε ο Μάιος το Νοσοκομείο Πύργου, καθώς μετά τις παραιτήσεις των Παθολόγων, λειτουργεί στο όριο με γιατρούς μετακινημένους αναγκαστικά από τα Νοσοκομεία της Πάτρας. Κάθε μέρα διαφορετικός Παθολόγος καλείται να εφημερεύσει στην κλινική, στην πτέρυγα covid-19 και ταυτόχρονα στα επείγοντα χωρίς κανέναν ειδικευόμενο ή έστω αγροτικό ιατρό να τον στηρίζει. Οι εμβαλωματικές λύσεις της 6ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που αντί όλο αυτό το διάστημα να φροντίσουν για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, έχουν προκαλέσει όπως ήταν αναμενόμενο την έντονη αντίδραση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου και Πάτρας. Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα, με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ διεκδικώντας την απομάκρυνση του διοικητή ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, αλλά και μόνιμες λύσεις -αντί για τις αναγκαστικές μετακινήσεις- που δεν θα αποστερούν τα νοσοκομεία της Πάτρας από γιατρούς πρώτης γραμμής που καλούνται να καλύψουν πολλαπλά πόστα.

Απρόοπτο και αντιδράσεις

Προσωρινή αναστάτωση προκλήθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων Σωματείων στο πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο, όταν χαιρέτισε με σύντομη τοποθέτηση η Μίνα Γιαννοπούλου ως εκπρόσωπος της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες εξέφρασαν την ενόχλησή τους, λέγοντας ότι η κινητοποίηση είναι ακομμάτιστη, χωρίς ωστόσο να την εμποδίσουν να μιλήσει, και απέσυραν διακριτικά τα πανό. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης της κας Γιαννοπούλου, η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Ευριδίκη Παυλοπούλου, πήρε τον λόγο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το ότι η τοποθέτηση έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τα σωματεία, καταλογίζοντας ευθύνες και στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Την πρώτη δημόσια εμφάνιση έκανε προχθές, μετά τον τραυματισμό του, ο Στάθης Καννής σε καφέ στα δικαστήρια, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, Νίκο Θεοδώρου και Βασίλη Παναγόπουλο, ενώ στην παρέα συμμετείχε και ο Θεόδωρος Κόρδας. Θέμα συζήτηση, κυρίως τα τεκταινόμενα στον δήμο Πύργου.

*Αρκετό κόσμο συνάντησε ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης τις ημέρες του Πάσχα, συνοδευόμενος από τον περ/κό σύμβουλο Κώστα Μητρόπουλο. Στις ερωτήσεις για το αν θα είναι υποψήφιος για επικεφαλής το ΚΙΝΑΛ, «ντρίμπλαρε» ευγενικά. Νωρίς είναι ακόμα βέβαια.

*Οι υπουργοί της κυβέρνησης καλό θα είναι να αρχίσουν να απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών της Ηλείας, διότι οι πολίτες του νομού οφείλουν να ενημερωθούν. Ακόμα και στις «εύκολες» ερωτήσεις, κοντεύει δίμηνο.

*Την αναζήτηση χώρων στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή Ήλιδας, καθώς το πρόβλημα με το παρκάρισμα διαρκώς διογκώνεται.

*Οκτώ και σήμερα για τον εξοβελισμό της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος