FOLLOW US: facebook twitter

«Διαβατήριο» για δύο Υπαρχηγούς και δύο Υποστρατήγους η Ηλεία – Η μεγάλη του Πύργου σχολή…

Ημερομηνία: 31-01-2022 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ισχυρή παράδοση στην «παραγωγή» ανώτατων αξιωματικών χτίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, αφού μέσα σε επτά χρόνια είδε δύο πρώην διοικητές της να γίνονται Αντιστράτηγοι και να φτάνουν ως το αξίωμα του Υπαρχηγού και άλλους δύο να προάγονται σε Υποστράτηγους.

Πιο «νωπό» παράδειγμα αποτελεί ο νέος Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, ο οποίος γνωρίζει την Ηλεία σαν την… παλάμη του, καθώς διετέλεσε διοικητής της ΠΥ Πύργου το 2017, σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές, με πολλά και δύσκολα συμβάντα αγροτοδασικών πυρκαγιών σε όλο τον νομό και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η θητεία του αξιολογήθηκε με θετικό πρόσημο και ακολούθησε η προαγωγή του σε Αρχιπύραρχο και Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και ακολούθως σε Υποστράτηγο και Συντονιστή Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου & Βορείου Αιγαίου. Το 2020 επέστρεψε στην περιοχή, καθώς τοποθετήθηκε στο πόστο του Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίου. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών ήταν διαρκώς παρών σε όλα τα μεγάλα συμβάντα της Ηλείας, προτού μετακινηθεί το 2021 στην Αττική και αναλάβει Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στη θέση του Υπαρχηγού της Πυροσβεστικής προηγήθηκε το 2019 ο Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος διετέλεσε διοικητής της ΠΥ Πύργου το 2015-2016, με επιτυχημένη θητεία, προτού προαχθεί αρχικά σε αρχιπύραρχο και Περιφερειακό Διοικητή ΠΥ Δυτικής Ελλάδας, στη συνέχεια σε Υποστράτηγο και Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίου, προτού προαχθεί σε Αντιστράτηγο και τοποθετηθεί στο αξίωμα του Υπαρχηγού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου αποδείχθηκε «διαβατήριο» και για τον –Ηλείο στην καταγωγή- Νίκο Σπαή (από τη Νεμούτα), διοικητή την περίοδο 2016-17, ο οποίος προήχθη αρχικά σε αρχιπύραρχο και διετέλεσε Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια προήχθη σε Υποστράτηγο και διετέλεσε «αττικάρχης».

Στον βαθμό του Υποστράτηγου έφτασε και ο Ηλείος αξιωματικός Νίκος Νικολακόπουλος, ο οποίος διετέλεσε διοικητής της ΠΥ Πύργου το 2012-13, ακολούθως προήχθη και ανέλαβε Περιφερειακός Διοικητής ΠΥ Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια Συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων, προτού η περιπέτεια της υγείας του τον οδηγήσει στην αποστρατεία, τερματίζοντας μια καριέρα που προμηνυόταν σπουδαία.

Γιάννης Πετρούτσος
Κώστας Κυριακόπουλος
Νίκος Νικολακόπουλος
Νίκος Σπάης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος