FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία για την Ημέρα της Γυναίκας από την Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ χθες στο Νοσοκομείο Πύργου: “Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν είσαι μόνη σου!”

Ημερομηνία: 09-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με το σύνθημα “Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου- δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα” η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ Πύργου, πραγματοποίησε χθες συμβολική διαμαρτυρία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έξω από το Νοσοκομείο Πύργου θέλοντας να εκφράσει με αυτό τον τρόπο τη συμπαράσταση της στο προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας και κυρίως στις τρείς Παθολόγους που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση μετά τις μηνύσεις που δέχτηκαν από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας.

Την συμβολική διαμαρτυρία που οργάνωσαν τα Πρωτοβάθμια σωματεία με πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών Πύργου, στήριξαν η ΕΛΜΕ Ηλείας αλλά και το Εργατικό Κέντρο Πύργου, η αντιπρόεδρος του οποίου Χρύσα Ζούπη απεύθυνε χαιρετισμό.

Όπως τόνισε η επικεφαλής της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ Αθανασία Ξενοστάθη, εστιάζουν τη διαμαρτυρία τους στο χώρο της υγείας, καθώς η πανδημία ανέδειξε με πρωτόγνωρο τρόπο τη γύμνια του δημοσίου συστήματος. “Θέλουμε υγεία- φάρμακο που να μην είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα για όλους. Θέλουμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ Πύργου δείχνουμε αμέριστα την αλληλεγγύη μας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης μας και καλούμε τους φορείς και τους δημότες να δυναμώσουν τη φωνή τους μαζί μας.  Τα προβλήματα προϋπήρχαν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του Νομού μας όμως επιδεινώθηκαν σε ακραίο βαθμό με την πανδημία. Οι τεράστιες ελλείψεις οδηγούν σε τέτοια εντατικοποίηση της εργασίας που το προσωπικό έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια της κατάρρευσης. Ο χορός των παραιτήσεων συνεχίζεται. Το ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο αναγκάζεται να κάνει βάρδια μέχρι και 32 ώρες με σοβαρές συνέπειες στην υγεία του αλλά και τον κίνδυνο του λάθους με επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών”.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στη βία κατά των γυναικών ενώ επισήμανε ότι ασπίδα προστασίας για όλα αυτά είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα.

“Για αυτό σπάμε τη σιωπή και σαν κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Η 8η Μάρτη είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. 111 χρόνια από την καθιέρωση το μήνυμα της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Το θάρρος, η αντοχή, η χειραφέτηση από τις κάθε είδους πιέσεις και βία που δέχονται οι γυναίκες στους εργασιακούς χώρους, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό μπορούν να ανθίσουν μόνο στο έδαφος της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν είσαι μόνη σου!”.

Χαιρετισμό απεύθυνε και η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Χρύσα Ζούπη, η οποία μίλησε για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Πύργου τονίζοντας πως πρώτη φορά βλέπει Διοικητή να το αποδυναμώνει με τις κινήσεις του αντί να το στελεχώνει και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Ταυτόχρονα εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της στις τρεις Παθολόγους που εξαναγκάστηκαν όπως είπε σε παραίτηση, ενώ ζήτησε την άμεση στήριξη του Νοσοκομείου απ’ όλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος